Vind een winkel bij jou in de buurt of bestel eenvoudig via onze  webshop!

Complete voeding

De basis voor een fit & gezond paard

Vitalbix Breed & Grow

Vitalbix Breed & Grow is een unieke, vezelrijke muesli samengesteld volgens de laatste inzichten op het gebied van voeding voor drachtige merries, veulens, jonge paarden (t/m 3 jaar) en dekhengsten. Breed & Grow is rijk aan vezels, laag in zetmeel & suiker en bevat een uitgebalanceerd gehalte goed opneembare vitaminen, mineralen en sporenelementen. Breed & Grow levert gezonde energie uit vezels en vetten, ondersteunt een gezonde maag-darmfunctie en houdt drachtige en lacterende merries in goede conditie. Vitalbix Breed & Grow ondersteunt een gezonde groei van het veulen en de ontwikkeling van sterke botten, pezen en gewrichten.

Vitalbix Breed & Grow is een geconcentreerd en compleet voer met een hoge dosering vitaminen en mineralen. Hierdoor kun je er ca. 30% minder van voeren dan van reguliere voeders.

Natuurlijke voeding voor een gezonde start

Anoniem
Anoniem
Geverifieerde eigenaarGeverifieerde eigenaar
4/5

Gestart met Vitalbix Balance+ Muesli voor 19 jarig toppaard Andiamo. Ik hoop dat hij nu nog meer energie en happy zal zijn.

2 weken geleden
Krista Koomen
Krista Koomen
Geverifieerde eigenaarGeverifieerde eigenaar
5/5

Mijn paarden zien er super uit en groeien goed op de breed en grow echt top spul!

3 weken geleden
Esther Van Haaren
Esther Van Haaren
Geverifieerde eigenaarGeverifieerde eigenaar
5/5

Ook hierover zijn we meer dan tevreden!

4 weken geleden
Ellen P.
Ellen P.
Geverifieerde eigenaarGeverifieerde eigenaar
5/5

Mijn merrie had het pittig met een actief en flink veulen aan de voet. Ze doet het prima op Breed en grow elke dag. En het veulen van drie maanden eet er ondertussen ook al lekker van!

4 weken geleden
M W.
M W.
Geverifieerde eigenaarGeverifieerde eigenaar
5/5

Onze 2 mini's zijn gek op hun Vitalbix! Ze laten zelfs het gras links liggen voor hun Breed & Grow en een blije hinnik zodra ze hun bakjes zien. Glanzende vacht, wij blij én blije pony's!

4 weken geleden

Zo voer je Vitalbix Breed & Grow

Gebruik Vitalbix Breed & Grow als complete aanvulling op het ruwvoer of combineer met Vitalbix Fiber-Mix+, Vitalbix Pure Lucerne+ of Vitalbix NutriMash voor extra eiwitten en calorieën.

Ondersteun drachtige en lacterende merries bij spier- en gewichtsverlies met ca. 0,5 – 1,0 kg Vitalbix Pure Lucerne+ of  Vitalbix NutriMash. Verdeel Breed & Grow bij meer dan 1 kg per dag over minimaal 2 porties per dag. Dit voeradvies gaat uit van voldoende ruwvoer van goede kwaliteit. Een juiste hoeveelheid ruwvoer is de basis voor een gezond gewicht. Wil je het echt goed doen, laat dan jouw ruwvoer analyseren!

Voedingsadvies per dag

Vanaf de 8e maand van de dracht neemt de behoefte aan vitaminen, mineralen en eiwitten toe, het ideale moment dus om te starten met Vitalbix Breed & Grow! Bekijk in de tabel hoeveel Vitalbix Breed & Grow jij jouw paard dagelijks het beste kunt voeren.

Doseer Vitalbix Breed & Grow eenvoudig met de Vitalbix maatbeker

Voedingsadvies per dag

Maand 1 – 7 : Kies voor Vitalbix Daily Complete, Vitalbix Balance+ Muesli of Vitalbix Active+

Maand 8 + 9 : 200 – 300 gram per 100 kg lichaamsgewicht. Een paard van 500 kg voer je 1 – 1,5 kg per dag.

Maand 10 + 11 : 300– 400 gram per 100 kg lichaamsgewicht. Een paard van 500 kg voer je 1,5 – 2,0 kg per dag.

Maand 1 – 3 : 400 – 500 gram per 100 kg lichaamsgewicht. Een paard van 500 kg voer je 2,0 – 2,5 kg per dag.

Maand 4 – 5 : 300 – 400 gram per 100 kg lichaamsgewicht. Een paard van 500 kg voer je 1,5 – 2,0 kg per dag.

Maand 6 : 200 – 300 gram per 100 kg lichaamsgewicht. Een paard van 500 kg voer je 1 – 1,5 kg per dag.

Ondersteun drachtige en lacterende merries bij spier- en gewichtsverlies met ca. 0,5 – 1,0 kg Vitalbix Pure Lucerne+ of Vitalbix NutriMash. Verdeel Breed & Grow bij meer dan 1 kg per dag over minimaal 2 porties per dag. Dit voeradvies gaat uit van voldoende ruwvoer van goede kwaliteit. Een juiste hoeveelheid ruwvoer is de basis voor een gezond gewicht.

4 – 6 weken voor afspenen : 50 – 70 gram per 100 kg lichaamsgewicht. Een veulen van 200 kg voer je 100 – 140 gram per dag.

Bij spenen : 150 gram per 100 kg lichaamsgewicht. Een veulen van 200 kg voer je 300 gram per dag.

Maand 6 – 12 : 150 gram per 100 kg lichaamsgewicht. Een veulen van 250 – 300 kg voer je 375 – 450 gram per dag.

Maand 13 – 23 : 150 – 200 gram per 100 kg lichaamsgewicht. Een jong paard van  300 kg voer je 450 – 600 gram en per dag, een paard van 400 kg voer je 600 – 800 gram per dag.

Maand 24 – 36 : 140 – 180 gram per 100 kg lichaamsgewicht. Een jong paard van 400 kg voer je 560 – 720 gram per dag, een paard van 500 kg voer je 700 – 900 gram per dag.

200 – 300 gram per 100 kg lichaamsgewicht. Een paard van 500 kg voer je 1 – 1,5 kg per dag.

Onze experts helpen jou graag met voedingsadvies op maat

Ieder paard is uniek en heeft een andere voedingsbehoefte. Onze voedingsexperts helpen jou daarom graag met gratis voedingsadvies op maat om een optimaal rantsoen voor jouw paard(en) samen te stellen. Heb jij een pony met overgewicht, een sportpaard dat gevoelig is op zijn maag of heb je meerdere paarden van jong tot oud? Onze experts helpen jou graag met al jouw voedingsvragen. En, met het voedingsadviesformulier is advies aanvragen heel eenvoudig!

Veelgestelde vragen

Start bij voorkeur ca. 4-6 weken voor het spenen met het voeren van Vitalbix Breed & Grow om je veulen langzaam te laten wennen aan het voer. Je kunt je veulen laten mee eten met haar moeder. Natuurlijk kun je ook op latere leeftijd starten met Vitalbix Breed & Grow. Je kunt Vitalbix Breed & Grow blijven voeren tot en met ca. 3 jaar. Vanaf 4 jaar kun je Vitalbix Breed & Grow vervangen door Vitalbix Daily Complete en/of Vitalbix Active+ muesli voor de benodigde vitaminen & mineralen.

Vanaf de 8e maand van dracht neemt de behoefte aan voedingsstoffen zoals eiwitten en vitaminen & mineralen van je merrie toe. Je kunt daarom het beste  minimaal vanaf de 8e maand van de dracht starten met Vitalbix Breed & Grow. Je kunt echter ook al eerder tijdens de dracht starten of reeds voor de dracht om ervoor te zorgen dat je merrie in optimale conditie is om drachtig te worden.

Ruwvoer is de basis voor een gezond gewicht. Stem de hoeveelheid ruwvoer af op de behoeftes van je paard. Voor een drachtige of lacterende merrie is voldoende tot onbeperkt ruwvoer belangrijk en de basis van een goed gewicht.

Vitalbix Breed & Grow is een compleet voer bedoeld als aanvulling op het ruwvoer (hooi/gras). Met Vitalbix Breed & Grow krijgt je merrie of jonge paard alle benodigde voedingsstoffen zoals vitaminen & mineralen, aminozuren en vetzuren binnen. Tijdens de dracht en lactatie neemt de behoefte aan voedingsstoffen van je merrie toe. Pas de hoeveelheid Breed & Grow aan, aan de behoeftes van je paard volgens ons voedingsschema. Vitalbix Breed & Grow is een geconcentreerd voer met een hoog aandeel vitaminen & mineralen waardoor je er minder van kunt voeren dan reguliere Breeding producten (ca. 30% minder).

Valt je paard af  / neemt de spiermassa af geef je paard dan onbeperkt ruwvoer en vul de Vitalbix Breed & Grow naar behoefte aan met Vitalbix Pure Lucerne+ en/of Vitalbix NutriMash graanvrije slobber.

oldoende ruwoer (hooi en gras) verdeeld over de dag en nacht is belangrijk om het verteringsstelsel van je paard gezond te houden. Zorg ervoor dat je paard niet langer dan 4-6 uur zonder ruwvoer staat. Bij maagzweren niet langer dan 2 uur.

Producten met een hoog zetmeel- en suikergehalte (> 15%) kunnen een negatieve invloed hebben op de pH in de maag (verlagen de pH in de maag). Kies bij paarden met een gevoelige maag daarom bij voorkeur voor voeding met een zetmeel- en suikergehalte <15%.

Vitalbix Breed & Grow heeft een unieke vezelrijke samenstelling, is laag in zetmeel & suikers (11%) en is goed verteerbaar.

Meng voor extra vezels bij voorkeur een schep Vitalbix Pure Lucerne+ door de Breed & Grow heen. De luzerne stimuleert het kauwen en de speekselproductie en heeft een bufferende werking op de pH in de maag.

Als extra kun je dagelijks 1-2 porties Vitalbix NutriMash graanvrije slobber voeren.

Vitalbix Breed & Grow is niet alleen heel gezond maar ook zeer smakelijk en wordt over het algemeen goed gegeten, ook door de meest kieskeurige eters! Twijfel je toch en wil je Vitalbix Breed & Grow eerst proberen? Vitalbix Breed & Grow is ook verkrijgbaar in proefverpakkingen van 400 gram.

Breed & Grow is dankzij de vezelrijke structuur, een relatief hoge energie- en eiwitgehalte en een hoog aandeel goed opneembare vitaminen & mineralen ook zeer geschikt voor oudere paarden (die snel gewicht verliezen). Breed & Grow kan naar behoefte worden aangevuld met Vitalbix Pure Lucerne+, Vitalbix NutriMash en Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E voor extra eiwitten en calorieën.

Ruwvoer is de basis voor een gezond gewicht. Valt je paard af verhoog dan de hoeveelheid ruwvoer (hooi/gras) en vul daarna naar behoefte aan met Vitalbix.

Feed your horse like a horse...

Wat zit er allemaal in?

Vitalbix Breed & Grow is samengesteld volgens de laatste wetenschappelijke inzichten op het gebied van voeding voor drachtige & lacterende merries, veulens, jonge paarden en dekhengsten. Dankzij de vezelrijke structuur, het lage zetmeel- en suikergehalte en de goed opneembare vitaminen & mineralen helpt Vitalbix Breed & Grow ontwikkelingsproblemen bij jonge paarden te voorkomen. Vitalbix Breed & Grow bevat enkel gezonde, natuurlijke ingrediënten en bevat GEEN soja, hele granen, melasse (suiker), kunstmatige geur-, kleur en smaakstoffen en synthetische conserveermiddelen.

Samenstelling

Haverzemelen brokjes, Luzerne brokjes, Lijnzaadschilfers, Timothee (losse vezels), Timothee brokjes, Zonnebloemzaadschrootvoer, Erwtenvlokken, Lijnzaadolie, Lijnzaad, Cichoreipulp (inuline vezels), Appelpulp (pectine vezels), Lijnzaad geplet (met natuurlijke antioxidanten), Monocalciumfosfaat, Calciumcarbonaat, Magnesiumoxide

Vitaminen- en mineralenverhoudingen

Niet alleen de exacte gehaltes vitaminen, mineralen en sporenelementen zijn van belang voor een gezond rantsoen, de onderlinge verhoudingen tussen deze voedingsstoffen zijn net zo belangrijk. Wanneer er sprake is van scheve verhoudingen dan gaan voedingsstoffen elkaar onderling beconcurreren waardoor juist tekorten en daardoor gezondheidsproblemen kunnen ontstaan. Alle Vitalbix producten bevatten een uitgekiende verhouding van voedingsstoffen zodat de voedingsstoffen optimaal worden opgenomen.

Onderstaande analyse is per kilo (1.000 gram) Vitalbix Breed & Grow.

Analytische bestanddelen per kgWaarde
EWPa0,85 Unit/kg
VREp11,3%
Ruw eiwit14,6%
Ruw vet8,6%
Ruwe celstof20%
Ruw as10%
Suiker3,0%
Zetmeel8,0%
Calcium15 g
Fosfor9 g
Magnesium6 g
Natrium1 g
Kalium8 g
Nutritionele toevoegingsmiddelen per kg
L-Lysine (3c321)7,4 g
DL-Methionine (3c301)0,7 g
L-Threonine (3c410)0,4 g
Vitamine A (3a672a)20.000 IE
Vitamine D3 (E671)2.000 IE
Vitamine E (3a700i)1.200 IE
Vitamine C (3a300)100 mg
Vitamine B1 / Thiamine (3a821)
50 mg
Vitamine B2 / Riboflavine (3a825ii) 24 mg
Niacinamide (3a315)85 mg
Choline Chloride (3a890)463 mg
Calcium D-pantothenaat (3a841)38 mg
Vitamine B6 / Pyriodoxine (3a831)
21 mg
Foliumzuur (3a316) 60 mg
Vitamine B12 / Cyanocobalamine (3a835)
1.052 mcg
Biotine (3a880)1.255 mcg
Vitamine K (3a711)1,3 mg
Betaïnehydrochloride (3a925)198 mg
IJzer sulfaat-monohydraat (3b103)35 mg
Cobalt (3b304)0,6 mg
Koper sulfaat-pentahydraat (3b405)135 mg
Koperchelaat van glycine gehydrateerd (3b413)20 mg
Mangaan oxide (3B502) 79 mg
Zink sulfaat monohydraat (3b605) 300 mg
Zinkchelaat van glycinehydraat (3b607)106 mg
Jodium (calciumjodaat) (3b202)1,8 mg
Natriumseleniet (3b801)0,26 mg
Selenium organisch (3b810)0,8 mg
Selenium organisch (3b812) 0,26 mg

Wist je dat?

Vitalbix Breed & Grow dankzij de vezelrijke structuur, een relatief hoge energie- en eiwitgehalte en een hoog aandeel goed opneembare vitaminen & mineralen ook zeer geschikt is voor oudere paarden die lastig op gewicht blijven

Een gezonde combinatie

Door de verschillende producten van Vitalbix met elkaar te combineren kun je een optimaal rantsoen samenstellen afgestemd op de specifieke behoeftes van jouw paard.

Voed jouw kennis met onze blogs!

Een goed rantsoen samenstellen…het is zo makkelijk nog niet! En je wilt natuurlijk het beste voor jouw paard, zéker als ze drachtig is. En als die kleine er eenmaal is zijn er nog veel meer vragen: hoe hou ik mijn merrie op gewicht tijdens de lactatie? Wanneer mag de kleine mee beginnen te eten? Waarom is speciale voeding eigenlijk nodig, en hoe zorg ik al vóór de geboorte dat het veulen geen groeiproblemen krijgt?

We beantwoorden al deze vragen, en nog veel meer, in ons kenniscentrum. In korte, bondige blogs met onderbouwing en voorbeelden. Doe er je voordeel mee!

Tevreden gebruikers

Gezonde voeding voor onze merrie’s, veulens & jonge paarden

Gezonde voeding voor onze merrie’s, veulens & jonge paarden

Lelymare - opfok & merriebegeleiding
Wij voeren alle paarden in onze opfok & merrie-stal Vitalbix Breed & Grow en zijn zeer tevreden! Met Vitalbix Breed & Grow kunnen wij de paarden op een gezonde manier voeren zonder ze te belasten met teveel zetmeel & suikers. De merrie's blijven in goede conditie en de veulens en jonge paarden ontwikkelen zich goed.
De juiste aanvulling voor onze dekhengst, fokmerrie’s en jonge paarden!

De juiste aanvulling voor onze dekhengst, fokmerrie’s en jonge paarden!

Hans - Solid Horse Stable
Al onze Irish Cobs krijgen Vitalbix Breed & Grow aangevuld met Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E. De drachtige merrie’s en jonge paarden voeren wij daarnaast Vitalbix Pure Lucerne+ bij voor extra vezels en eiwitten. Voor zowel onze dekhengst met een erg volle agenda, de drachtige fokmerrie’s evenals de één- en tweejarige paarden volstaat Vitalbix perfect. De paarden zien er super uit en zijn gezond. Wij zijn meer dan tevreden!