Kies voor een nieuwe generatie paardenvoeding ...

Complete voeding

De basis voor een fit & gezond paard

Vitalbix Breed & Grow

Vitalbix Breed & Grow is een unieke, vezelrijke muesli samengesteld volgens de laatste inzichten op het gebied van voeding voor drachtige merries, veulens, jonge paarden (t/m 3 jaar) en dekhengsten. Breed & Grow is rijk aan vezels, laag in zetmeel & suiker en bevat een uitgebalanceerd gehalte goed opneembare vitaminen, mineralen en sporenelementen. Breed & Grow levert gezonde energie uit vezels en vetten, ondersteunt een gezonde maag-darmfunctie en houdt drachtige en lacterende merries in goede conditie. Vitalbix Breed & Grow ondersteunt een gezonde groei van het veulen en de ontwikkeling van sterke botten, pezen en gewrichten.

Vitalbix Breed & Grow is een geconcentreerd en compleet voer met een hoge dosering vitaminen en mineralen. Hierdoor kun je er ca. 30% minder van voeren dan van reguliere voeders.

Hoog aandeel vitaminen & mineralen

Hoe voer ik Vitalbix Breed & Grow?

Gebruik Vitalbix Breed & Grow als complete aanvulling op het ruwvoer of combineer met Vitalbix Pure Lucerne+ of Vitalbix NutriMash voor extra eiwitten en calorieën.

Ondersteun drachtige en lacterende merries bij spier- en gewichtsverlies met ca. 0,5 – 1,0 kg Vitalbix Pure Lucerne+ of Vitalbix NutriMash. Verdeel Breed & Grow bij meer dan 1 kg per dag over minimaal 2 porties per dag. Dit voeradvies gaat uit van voldoende ruwvoer van goede kwaliteit. Een juiste hoeveelheid ruwvoer is de basis voor een gezond gewicht.

Voedingsadvies per dag

Vanaf de 8e maand van de dracht neemt de behoefte aan vitaminen, mineralen en eiwitten toe. Bekijk in onderstaande tabel hoeveel Vitalbix Breed & Grow jij jouw paard dagelijks het beste kunt voeren.

Doseer Vitalbix Breed & Grow eenvoudig met de Vitalbix maatbeker

Voedingsadvies per dag

Maand 1 – 7 : Kies voor Vitalbix Daily Complete en/of Vitalbix Active+

Maand 8 + 9 : 200 – 300 gram per 100 kg lichaamsgewicht. Een paard van 500 kg voer je 1 – 1,5 kg per dag.

Maand 10 + 11 : 300– 400 gram per 100 kg lichaamsgewicht. Een paard van 500 kg voer je 1,5 – 2,0 kg per dag.

Maand 1 – 3 : 400 – 500 gram per 100 kg lichaamsgewicht. Een paard van 500 kg voer je 2,0 – 2,5 kg per dag.

Maand 4 – 5 : 300 – 400 gram per 100 kg lichaamsgewicht. Een paard van 500 kg voer je 1,5 – 2,0 kg per dag.

Maand 6 : 200 – 300 gram per 100 kg lichaamsgewicht. Een paard van 500 kg voer je 1 – 1,5 kg per dag.

Ondersteun drachtige en lacterende merries bij spier- en gewichtsverlies met ca. 0,5 – 1,0 kg Vitalbix Pure Lucerne+ of Vitalbix NutriMash. Verdeel Breed & Grow bij meer dan 1 kg per dag over minimaal 2 porties per dag. Dit voeradvies gaat uit van voldoende ruwvoer van goede kwaliteit. Een juiste hoeveelheid ruwvoer is de basis voor een gezond gewicht.

4 – 6 weken voor afspenen : 50 – 70 gram per 100 kg lichaamsgewicht. Een veulen van 200 kg voer je 100 – 140 gram per dag.

Bij spenen : 150 gram per 100 kg lichaamsgewicht. Een veulen van 200 kg voer je 300 gram per dag.

Maand 6 – 12 : 150 gram per 100 kg lichaamsgewicht. Een veulen van 250 – 300 kg voer je 375 – 450 gram per dag.

Maand 13 – 23 : 150 – 200 gram per 100 kg lichaamsgewicht. Een jong paard van  300 – 400 kg voer je 450 – 600 gram per dag.

Maand 24 – 36 : 140 – 180 gram per 100 kg lichaamsgewicht. Een jong paard van 400 – 500 kg voer je 600 – 700 gram per dag.

200 – 300 gram per 100 kg lichaamsgewicht. Een paard van 500 kg voer je 1 – 1,5 kg per dag.

Vraag een gratis voedingsadvies op maat aan!

Ieder paard is uniek en heeft een andere voedingsbehoefte. Onze voedingsexperts helpen jou daarom graag met gratis voedingsadvies op maat om een optimaal rantsoen voor jouw paard(en) samen te stellen. Heb jij een pony met overgewicht, een sportpaard dat gevoelig is op zijn maag of heb je meerdere paarden van jong tot oud? Onze experts helpen jou graag met al jouw voedingsvragen. En, met het voedingsadviesformulier is advies aanvragen heel eenvoudig!

Veelgestelde vragen

Start bij voorkeur ca. 4-6 weken voor het spenen met het voeren van Vitalbix Breed & Grow om je veulen langzaam te laten wennen aan het voer. Je kunt je veulen laten mee eten met haar moeder. Natuurlijk kun je ook op latere leeftijd starten met Vitalbix Breed & Grow. Je kunt Vitalbix Breed & Grow blijven voeren tot en met ca. 3 jaar. Vanaf 4 jaar kun je Vitalbix Breed & Grow vervangen door Vitalbix Daily Complete en/of Vitalbix Active+ muesli voor de benodigde vitaminen & mineralen.

Vanaf de 8e maand van dracht neemt de behoefte aan voedingsstoffen zoals eiwitten en vitaminen & mineralen van je merrie toe. Je kunt daarom het beste  minimaal vanaf de 8e maand van de dracht starten met Vitalbix Breed & Grow. Je kunt echter ook al eerder tijdens de dracht starten of reeds voor de dracht om ervoor te zorgen dat je merrie in optimale conditie is om drachtig te worden.

Ruwvoer is de basis voor een gezond gewicht. Stem de hoeveelheid ruwvoer af op de behoeftes van je paard. Voor een drachtige of lacterende merrie is voldoende tot onbeperkt ruwvoer belangrijk en de basis van een goed gewicht.

Vitalbix Breed & Grow is een compleet voer bedoeld als aanvulling op het ruwvoer (hooi/gras). Met Vitalbix Breed & Grow krijgt je merrie of jonge paard alle benodigde voedingsstoffen zoals vitaminen & mineralen, aminozuren en vetzuren binnen. Tijdens de dracht en lactatie neemt de behoefte aan voedingsstoffen van je merrie toe. Pas de hoeveelheid Breed & Grow aan, aan de behoeftes van je paard volgens ons voedingsschema. Vitalbix Breed & Grow is een geconcentreerd voer met een hoog aandeel vitaminen & mineralen waardoor je er minder van kunt voeren dan reguliere Breeding producten (ca. 30% minder).

Valt je paard af  / neemt de spiermassa af geef je paard dan onbeperkt ruwvoer en vul de Vitalbix Breed & Grow naar behoefte aan met Vitalbix Pure Lucerne+ en/of Vitalbix NutriMash graanvrije slobber.

oldoende ruwoer (hooi en gras) verdeeld over de dag en nacht is belangrijk om het verteringsstelsel van je paard gezond te houden. Zorg ervoor dat je paard niet langer dan 4-6 uur zonder ruwvoer staat. Bij maagzweren niet langer dan 2 uur.

Producten met een hoog zetmeel- en suikergehalte (> 15%) kunnen een negatieve invloed hebben op de pH in de maag (verlagen de pH in de maag). Kies bij paarden met een gevoelige maag daarom bij voorkeur voor voeding met een zetmeel- en suikergehalte <15%.

Vitalbix Breed & Grow heeft een unieke vezelrijke samenstelling, is laag in zetmeel & suikers (11%) en is goed verteerbaar.

Meng voor extra vezels bij voorkeur een schep Vitalbix Pure Lucerne+ door de Breed & Grow heen. De luzerne stimuleert het kauwen en de speekselproductie en heeft een bufferende werking op de pH in de maag.

Als extra kun je dagelijks 1-2 porties Vitalbix NutriMash graanvrije slobber voeren.

Vitalbix Breed & Grow is niet alleen heel gezond maar ook zeer smakelijk en wordt over het algemeen goed gegeten, ook door de meest kieskeurige eters! Twijfel je toch en wil je Vitalbix Breed & Grow eerst proberen? Vitalbix Breed & Grow is ook verkrijgbaar in proefverpakkingen van 400 gram.

Breed & Grow is dankzij de vezelrijke structuur, een relatief hoge energie- en eiwitgehalte en een hoog aandeel goed opneembare vitaminen & mineralen ook zeer geschikt voor oudere paarden (die snel gewicht verliezen). Breed & Grow kan naar behoefte worden aangevuld met Vitalbix Pure Lucerne+, Vitalbix NutriMash en Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E voor extra eiwitten en calorieën.

Ruwvoer is de basis voor een gezond gewicht. Valt je paard af verhoog dan de hoeveelheid ruwvoer (hooi/gras) en vul daarna naar behoefte aan met Vitalbix.

Feed your horse like a horse...

Wat zit er allemaal in?

Vitalbix Breed & Grow is samengesteld volgens de laatste wetenschappelijke inzichten op het gebied van voeding voor drachtige & lacterende merries, veulens, jonge paarden en dekhengsten. Dankzij de vezelrijke structuur, het lage zetmeel- en suikergehalte en de goed opneembare vitaminen & mineralen helpt Vitalbix Breed & Grow ontwikkelingsproblemen bij jonge paarden te voorkomen. Vitalbix Breed & Grow bevat enkel gezonde, natuurlijke ingrediënten en bevat GEEN soja, hele granen, melasse (suiker), kunstmatige geur-, kleur en smaakstoffen en synthetische conserveermiddelen.

Samenstelling

Haverzemelen brokjes, Luzerne brokjes, Lijnzaadschilfers, Timothee (losse vezels), Timothee brokjes, Zonnebloemzaadschrootvoer, Erwtenvlokken, Lijnzaadolie, Lijnzaad, Cichoreipulp (inuline vezels), Appelpulp (pectine vezels), Lijnzaad geplet (met natuurlijke antioxidanten), Monocalciumfosfaat, Calciumcarbonaat, Magnesiumoxide

Vitaminen- en mineralenverhoudingen

Niet alleen de exacte gehaltes vitaminen, mineralen en sporenelementen zijn van belang voor een gezond rantsoen, de onderlinge verhoudingen tussen deze voedingsstoffen zijn net zo belangrijk. Wanneer er sprake is van scheve verhoudingen dan gaan voedingsstoffen elkaar onderling beconcurreren waardoor juist tekorten en daardoor gezondheidsproblemen kunnen ontstaan. Alle Vitalbix producten bevatten een uitgekiende verhouding van voedingsstoffen zodat de voedingsstoffen optimaal worden opgenomen.

Onderstaande analyse is per kilo (1.000 gram) Vitalbix Breed & Grow.

OmschrijvingWaarde
EWPa0,85
VREp11,30%
Ruw eiwit14,60%
Ruw vet8,60%
Ruwe celstof20%
Ruw as10%
Suiker (niet toegevoegd)3,00%
Zetmeel8,00%
Calcium15 g
Fosfor10 g
Magnesium8 g
Natrium1 g
Silica (E551a/E551b)12 g
Kalium10 g
Lysine11 g
Methionine + Cysteine5,5 g
Threonine5,5 g
Tryptophan2 g
Valine6,7 g
Omega-3 vetzuren35 g
Omega-6 vetzuren13 g
Vitamine A (3a672a) 20.000 IE
Vitamine D3 (E671) 2.000 IE
Vitamine E (3a700) 1.200 IE
Vitamine C (3a300)131 mg
Vitamine B1 / Thiamine 50 mg
Vitamine B2 / Riboflavine 24 mg
Vitamine B3  (3a315) 57 mg
Vitamine B4 (3a890) 454 mg
Vitamine B5 (3a841) 37 mg
Vitamine B6 / Pyriodoxine 21 mg
Vitamine B9 / Foliumzuur 60 mg
Vitamine B12 / Cyanocobalamine 1.020 mcg
Biotine (3a880) 1.190 mcg
Niacine (3a314) 26 mg
Vitamine K (3a711)1,25 mg
Jodium1,875 mg
Betaine (3a925)188 mg
IJzer (E1)70 mg
Koper - deels organisch gebonden 154 mg
Mangaan (E5) 75 mg
Zink - deels organisch gebonden 400 mg
Selenium (E8) 0,5 mg
Selenium organisch (3b8.10) 0,8 mg

Wist je dat?

Vitalbix Breed & Grow dankzij de vezelrijke structuur, een relatief hoge energie- en eiwitgehalte en een hoog aandeel goed opneembare vitaminen & mineralen ook zeer geschikt is voor oudere paarden die lastig op gewicht blijven

Een gezonde combinatie

Door de verschillende producten van Vitalbix met elkaar te combineren kun je een optimaal rantsoen samenstellen afgestemd op de specifieke behoeftes van jouw paard.

Tevreden gebruikers

Mijn Grand Prix paard doet het super op Vitalbix!

Mijn Grand Prix paard doet het super op Vitalbix!

Leonie Buur - Grand Prix ruiter
Met mijn zelf opgeleide NRPS-merrie Palusha start ik op Grand Prix niveau. Dankzij Vitalbix ziet Palusha er strak uit, zit ze mooi in haar bespiering en heeft ze heel veel uithoudingsvermogen! Palusha krijgt Vitalbix Active+ sportmuesli voor de benodigde vitaminen en mineralen en energie, aangevuld met Vitalbix Pure Lucerne+ voor extra vezels en eiwitten. Palusha heeft een fijne werkbare energie en zit super in haar bespiering Dankzij Vitalbix kunnen wij op een gezonde manier op hoog niveau presteren!
Mijn sportpaard met PSSM heeft een fijne energie en geen last van zijn spieren meer

Mijn sportpaard met PSSM heeft een fijne energie en geen last van zijn spieren meer

Fenna Elzinga - stal Lelymare
Lang heb ik gezocht naar het juiste voer en vulde dit altijd aan met supplementen. Maar sinds ik Vitalbix Active + muesli en Vitalbix Daily Complete voer is dit niet meer nodig. Mijn sportpaard heeft helaas het PSSM gen, maar dat staat gelukkig zijn sportcarrière niet in de weg! Ik merk tijdens het rijden dat hij met Vitalbix qua energie veel stabieler is geworden en hij heeft op geen enkel moment nog last van zijn spieren! Ook mijn andere sportpaarden, die geen PSSM hebben, geef ik de Vitalbix producten en ook die paarden zijn enorm verbeterd met dit voer.
Onze paarden zien er beter uit en hebben meer energie!

Onze paarden zien er beter uit en hebben meer energie!

Conny Loonstra - DressagePro
Alle paarden bij ons op het DressagePro Center krijgen Vitalbix Paardenvoeding. We gebruiken alle producten en zijn fan! De paarden zitten beter in hun vacht, hebben meer energie en zijn vrolijk. We zijn met de overgang op Vitalbix minder “krachtvoer” gaan voeren maar de paarden hebben meer energie gekregen. Mijn eigen paard Balthasar is altijd lastig om op gewicht te houden en heeft vaak een doffe vacht. Na de overgang op Vitalbix merkte ik al heel snel verschil. Balthasar heeft meer energie, zonder dat hij ‘heet’wordt en hij ziet er nu super uit!