Hulp nodig? Onze voedingsexperts helpen jou graag! Vraag hier gratis voedingsadvies aan.

Vacatures

Ben jij een echte paardengek en lijkt het jou tof om jouw professionele skills en jouw hobby met elkaar te gaan combineren? Wellicht hebben wij jouw droombaan!

Online marketeer (vacature gesloten)

Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een (creatieve) online marketeer (32 tot 36u). Wel eentje die ook gek is van paarden natuurlijk! Dus word jij blij van creatieve concepten ontwikkelen, leuke posts bedenken, met andere partijen acties opzetten én van dag in dag uit met paarden en gezonde voeding bezig zijn, dan horen we graag snel van je!

Veel dynamischer dan bij Vitalbix wordt marketing niet: je hebt rechtstreeks contact met grote B2B partijen, (bekende) ambassadeurs én consumenten. Als teamlid van afdeling marketing bedenk je concepten, acties en thema’s die in de bestaande globale marketingdoelstellingen passen. Jij zit vol creatieve ideeën én bent de creatieve doener die onze gezamenlijke ideeën vormgeeft en opvolgt. Je hebt daarbij jaarlijks zgn. hero-projecten waarbij je meedenkt hoe we al onze partners en kanalen het beste in kunnen zetten zoals bij een productintroductie. Jij zorgt vervolgens voor de leuke filmpjes (en meer)! Daarnaast ben je de stem van Vitalbix in onze online community, waar je elke dag onze zeer gewaardeerde Vitalbix-gebruikers spreekt. De user generated content die wij van hen ontvangen is een droom voor wie van storytelling houdt. Samengevat in 3 steekwoorden: creatief, proactief, veelzijdig!

Wie zoeken wij?

Jij hebt een afgeronde studie op het gebied van marketing, communicatie, mediavormgeving of iets soortgelijks, zoals (Crossmediale) Communicatie, Creative Business of CE. Je zoekt een ontzettend leuke en leerzame werkplek, waar je naar hartenlust kunt creëren, meedenken en meedoen.  We zouden het helemaal tof vinden als je nog gek bent van paarden ook, want daar draait het allemaal om bij ons! Wat we verder graag bij jou terugzien:

 • je bent creatief, flexibel, open en weet van aanpakken
 • je kunt social media-waardige filmpjes en afbeeldingen maken
 • je werkt daarvoor met Canva, Indesign of iets soortgelijks
 • je hebt ervaring met Microsoft Office (Outlook, Word, Excel etc.)
 • je kunt filmmateriaal editen in een app, Canva, Youtube editor o.i.d.
 • je kunt je makkelijk in een doelgroep verplaatsen
 • je bent in staat om zelfstandig te werken en hebt uitstekende communicatieve vaardigheden
 • je Nederlandse taalvaardigheid is zeer goed
 • je bent in het bezit van een rijbewijs

 

Wat ga je doen?

1) Social media
Op het vlak van B2C marketing krijg je vooral te maken met onze (enthousiaste!) community. Wij hebben veel contact met onze fans en staan graag dichtbij ze. Jij communiceert met ze via DM’s maar creëert ook voor ze. Keywords: creativiteit & inlevingsvermogen.

Denk aan:

 • filmpjes, vlogs, reels, stories: je mag helemaal los gaan op het gebied van product, cases, events….noem maar op!
 • creatieve ideeën voor posts
 • leuke acties met feestdagen
 • de consument onderdeel maken van ons bedrijf, zoals we deden bij ‘wat mis jij nog’
 • storytelling – met/over ons óf succesverhalen met de klant in de hoofdrol
 • waar jij kansen ziet voor groei van de community door inzetten van onze partners: go for it!


2) Optimaal gebruik maken van onze partners!
Onze strategische partners & B2B relaties zijn grofweg te verdelen in 2 groepen: grote online retailers en professionele ambassadeurs (bekende mensen uit de paardenwereld).
Keywords: creativiteit & opvolging

Wat ga je doen: meewerken als lid van Team Marketing aan plannen voor gezamenlijke acties waarin wij elkaar versterken. Denk aan:

 • winacties
 • thema-weken
 • live Q&A’s, interviews, gastblogs
 • evenementen
 • bedenk het maar!

Voor elke partij/groep gaan wij periodiek een plan opzetten en mag jij vervolgens de leiding nemen in de uitvoering van de projecten, de planning bewaken, en creatie (tekst en beeld) voor jouw  rekening nemen.

3) Overkoepelend
Dit zijn bv grote projecten zoals productintroducties. Hierbij nemen wij zowel de B2B contacten als onze ambassadeurs als B2C mee. Denk aan grote lanceringscampagnes waarin jij voor al deze partijen een prachtige rol bedenkt! Je bouwt de spanning op en bedenkt van alles waardoor het moment van de introductie een climax wordt waar iedereen het over heeft! Na een introductiecampagne bedenk jij follow-up campagnes, waarop uiteindelijk een nieuw product onderdeel wordt van de `gewone’ marketing plannen door het jaar heen.
Keywords: creativiteit, projectmanagement

In wat voor team kom jij terecht?

Elk bedrijf zegt dat het leuk is. Vitalbix is dat écht! Wij zijn een hecht team dat hard werkt maar ook veel leuke dingen met elkaar doet. We zijn graag open naar elkaar, zijn elkaars grootste cheerleaders en iedereen krijgt de kans om te groeien. Jij ook! Je werkt direct samen met senior online marketeer Linda van der Vlugt, en zult ook de zeer betrokken leiding van het bedrijf regelmatig spreken.

Wat bieden wij?

De unieke mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen op het gebied van marketing binnen onze groeiende onderneming. Bij ons heb je korte lijnen en gezellige collega’s, die net als jij paardengek zijn. Je wordt begeleid in jouw kennis over paardenvoeding, onze producten, onze klanten en onze filosofie. Ook wordt jouw paard niet vergeten; werken bij Feral Horse Care betekent dat jouw paard verzekerd is van een gezonde maaltijd!
Jouw salaris is afhankelijk van je eerdere werkervaring. Daarnaast ook een stukje flexibiliteit: de helft van de tijd thuis aan het werk en de helft van de tijd op kantoor in Heerhugowaard.


Ben jij degene die wij zoeken? Dan roepen we je op om ons te laten zien waarom dat zo is. Hoe je dat invult laten we graag aan jou over. Het mag een filmpje zijn of iets heel anders, als het ons maar duidelijk wordt waarom jij die leuke, creatieve, commerciële paardengekke collega bent die wij graag in ons team verwelkomen. We kijken uit naar jouw sollicitatie!

Contactpersoon: Linda van der Vlugt
E-mail: [email protected]
Standplaats: Heerhugowaard. Ons kantoor is goed te bereiken met de auto en het OV.
Heb je vragen over deze vacature? Stuur een mailtje, of bel naar 06-13797479
Sluitingsdatum: 13 maart 2022

Commercieel specialist paardenvoeding (gesloten)

Ben jij een commercieel talent met een passie voor paarden en (paarden)voeding? Dan is dit wellicht jouw droombaan!

Kom het team van Feral Horse Care / Vitalbix Paardenvoeding versterken en werk mee aan onze missie om de gezondheid en het welzijn van paarden te verbeteren middels advies en gezonde voeding.

Wij bieden een afwisselende functie aan voor 32 uur per week (meer uren ook mogelijk) in een leuk team met enthousiaste collega’s die allemaal een passie voor paarden hebben.

Wie zoeken wij?

Iemand die net als de rest van het team blij wordt van klanten adviseren, goed een verhaal kan overbrengen (zowel per mail, telefonisch als in persoon) en geheel achter het merk Vitalbix kan staan. Herken jij je hierin en wil jij een verschil maken in het welzijn van paarden? Woon jij binnen een uur vanaf ons hoofdkantoor te Heerhugowaard? Dan is dit de baan voor jou!

Wat ga je doen?

Wij staan bekend om de hoge kwaliteit van onze adviezen. De eerste 6-12 maanden word je intern opgeleid tot voedingsspecialist en kom je alles te weten over paardenvoeding en onze producten. We willen een paardeneigenaar echt goed begeleiden en maatwerk bieden voor een optimaal resultaat. Veel adviezen en contacten beginnen daarom ‘op papier’, via de mail. Veel achter de computer zitten moet je dus ook zeker zien zitten. Na jouw inwerkperiode zullen daar ook meer advies-activiteiten buiten kantoor bijkomen. Welke dat precies zijn laten we mede afhangen van jouw talenten, ervaring en evt. netwerk. Je bent dus zelf deels architect van jouw eigen functie!

Wat bieden wij?

De unieke mogelijkheid om jezelf te verdiepen in de gezondheid & voeding van paarden en jezelf verder te ontwikkelen op commercieel vlak binnen onze groeiende onderneming. Bij ons heb je korte lijnen en gezellige collega’s, die net als jij paardengek zijn. Je krijgt van ons een gedegen opleiding over paardenvoeding, onze producten, onze filosofie en het geven van voedingsadviezen. Ook wordt jouw paard niet vergeten; werken bij Feral Horse Care betekent dat jouw paard verzekerd is van een gezonde maaltijd!

Qua salaris kun je gedurende het eerste (inwerk)jaar denken aan een startsalaris tussen de €2300,- en €2800,- (op basis van 40 uur per week), afhankelijk van je eerdere werkervaring. Daarnaast ook een stukje flexibiliteit: de helft van de tijd thuis aan het werk en de helft van de tijd op kantoor.

Wat vragen wij?

 • Affiniteit met voeding & paarden
 • Jouw reistijd naar Heerhugowaard bedraagt maximaal 1 uur
 • Net als de rest van het team staat het welzijn van paarden bij jou voorop en je kunt je dan ook helemaal vinden in het merk Vitalbix
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift, andere talen zoals Engels en Duits zijn een pré
 • Ervaring met Microsoft Office (Outlook, Word, Excel etc.)
 • HBO werk- en denkniveau
 • Enkele jaren werkervaring in een klantgerichte/commerciële omgeving
 • Kennis van voeding vanuit eerdere werkervaring/opleiding is een pré
 • Incidenteel weekend/avondwerk
 • Een DISC-test maakt deel uit van de laatste sollicitatieronde

 

Ben jij degene die wij zoeken? Dan roepen we je op om op een creatieve manier te laten zien waarom dat zo is. Hoe je dat invult laten we graag aan jou over. Het mag een filmpje zijn of iets heel anders, als het ons maar duidelijk wordt waarom jij die leuke, commerciële, gemotiveerde paarden- en voedingsgekke collega bent die wij graag in ons team verwelkomen. We kijken uit naar jouw sollicitatie!

Contactpersoon: Madelief Jambroes
E-mail: [email protected]
Heb je vragen over deze vacature? Mail of bel naar 06-57169898

Ons kantoor is goed te bereiken met de auto en het OV.

DEZE VACATURE IS GESLOTEN. In verband met de aanhoudende groei van Vitalbix zijn wij echter regelmatig op zoek  nieuwe collega’s. Dus, heb jij interesse en sluit jouw profiel goed aan bij deze functie? Stuur ons dan een e-mail met jouw CV en korte motivatie.