Vind een winkel bij jou in de buurt of bestel eenvoudig via onze  webshop!

Vacatures

Ben jij een echte paardengek en wil jij een bijdrage leveren aan het verbeteren van de gezondheid van paarden? Wellicht hebben wij jouw droombaan!

Voor de vacature(s) hieronder geldt: elke zichtbare vacature is een actieve vacature waarvoor sollicitaties welkom zijn.

Plaatsingsdatum: 11-1-2023

Specialist paardenvoeding

Heb jij net een HBO/WO-studie afgerond, gerelateerd aan diervoeding, bij voorkeur specialisatie paarden, of heb je al een paar jaar werkervaring op dit gebied? Wil je van jouw passie je werk maken, bij een team met een duidelijke missie? Dan zoeken wij jou!

Wij bieden een afwisselende functie aan voor 32 uur per week (meer uren ook mogelijk) in een leuk team met enthousiaste collega’s die allemaal een passie voor paarden hebben.

Wie zoeken wij?

Net als de rest van team Vitalbix staat paardenwelzijn bij jou op nummer 1! Jij gaat hierin het verschil maken door het geven van praktische adviezen aan paardeneigenaren die het beste met hun paard(en) voor hebben. Hierbij ontgaat jou niets en heb je zowel oog voor het paard als de eigenaar, waarbij je een optimaal advies op maat kunt formuleren. Door jouw opleiding en/of ervaring in paardenvoeding zijn termen als droge stof, EWpa en VREp jou niet onbekend en daarnaast ben je handig met Excel. Verder ben jij iemand die initiatief toont, graag op de hoogte blijft van de marktontwikkelingen, nieuwe kansen ziet en deze ook pro-actief opvolgt. Met jouw kennis van paardenvoeding draag jij actief bij aan de groei van Vitalbix!

Wat ga je doen?

Wij staan bekend om de hoge kwaliteit van onze adviezen. De eerste maanden krijg je dan ook een on-the-job training, om alles te weten te komen over onze werkwijze en producten. We willen een paardeneigenaar echt goed begeleiden en maatwerk bieden voor een optimaal resultaat. Dit begint doorgaans met een online advies-aanvraag, waarin wij zoveel mogelijk details uitvragen. Deze aanvragen ontvangen wij zowel van paardeneigenaren met 1 of enkele paarden als van grotere paardenbedrijven. In het eerste geval volgt een maatwerkadvies via mail, of evt. telefonisch. In het tweede geval combineren wij dit vaak met een bezoek, waarbij we ter plaatse meekijken, meedenken en adviseren (naast het tevoren op papier opgestelde maatwerkadvies).

Na jouw succesvolle inwerkperiode gaan wij graag verder met je aan de slag om jouw competenties verder te ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • aan de slag gaan met meer complexe rantsoenberekeningen
 • verdiepen in de (recente) wetenschappelijke onderzoeken
 • samenwerkingen aangaan met andere professionals zoals dierenartsen, klinieken, osteopaten etc.
 • het geven van lezingen / live Q&A’s
 • het ondersteunen van de manager van team voeding of het waarnemen van haar taken tijdens afwezigheid

Wat bieden wij?

De unieke mogelijkheid om aan de slag te gaan met jouw beide passies: paarden & voeding. Daarnaast kun jij jezelf verder ontwikkelen op diverse gebieden binnen onze groeiende onderneming. Bij ons heb je korte lijnen en gezellige collega’s, die net als jij paardengek zijn. Ook wordt jouw paard niet vergeten; werken bij Feral Horse Care betekent dat jouw paard verzekerd is van een gezonde maaltijd!

Qua salaris kun je rekenen op een passend salaris, afhankelijk van jouw eerdere werkervaring en opleiding. Daarnaast ook een stukje flexibiliteit: de helft van de tijd thuis aan het werk en de helft van de tijd op kantoor.

Wat vragen wij?

 • Een HBO- of WO-opleiding gerelateerd aan diervoeding, met bij voorkeur specialisatie paard
 • Affiniteit met voeding & paarden: in jouw motivatie horen we graag wat je beheerst op het gebied van paardenvoeding
 • Jouw reistijd naar Heerhugowaard bedraagt bij voorkeur maximaal 1 uur
 • Net als de rest van het team staat het welzijn van paarden bij jou voorop; je kunt je dan ook helemaal vinden in de filosofie van het merk Vitalbix
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift, andere talen zoals Engels en Duits zijn een pré
 • Ervaring met en goede beheersing van o.a. Excel, Outlook, Word, etc. (Microsoft Office)
 • Een DISC-test maakt deel uit van de laatste sollicitatieronde

 

Ben jij degene die wij zoeken? We kijken ernaar uit om met je in contact te komen. Mail jouw motivatiebrief & cv en wie weet spreken wij elkaar snel!

Contactpersoon: Madelief Jambroes
E-mail: [email protected]
Heb je vragen over deze vacature? Mail of bel naar 06-57169898

Ons kantoor is goed te bereiken met de auto en het OV.