Vind een winkel bij jou in de buurt of bestel eenvoudig via onze  webshop!

Vitalbix Ruwvoer Quickscan: ruwvoer is de basis

“Ruwvoer is de basis”: dit roepen we niet voor niets te pas en te onpas. Paarden zijn grazers, fourageerders. In de natuur brengen ze minimaal 16 uur per etmaal door met het bij elkaar scharrelen van hun kostje: hapje-stapje-hapje-stapje. Hun spijsverteringssysteem is dan ook gebouwd op continue aanwezigheid van vezels. Wil je een optimaal rantsoen samenstellen, dan is het dus ongelooflijk waardevol om te weten welke voedingsstoffen er precies in het ruwvoer zitten.

De Vitalbix Ruwvoer Quickscan geeft jou precieze en duidelijke antwoorden. Het Analyserapport toont energie & eiwit, suiker, structuur, lignine en droge stof. Ook wordt er duidelijk uitgelegd wat dat nou betekent.

“Wist je dat ruwvoer dat past bij de behoefte van jouw paard de basis is van een gezond gewicht? Van daaruit vul je de voedingsstoffen aan met Vitalbix Daily Complete Balancer,  Active+ Sportmuesli of  Breed & Grow. De Vitalbix Ruwvoer Quickscan is jouw ideale startpunt!”

De ruwvoerscan die meer biedt:

 Topkwaliteit ruwvoeranalyse

Uitgevoerd door de wetenschappers van Dumea Agro, gespecialiseerd in professionele analyses voor paardenhouderij en landbouw

 Precisie tot achter de komma

Bij andere Quickscans krijg je bandbreedtes. Zoals ‘5 tot 10% suiker’. Maar als je bewust voert, dan maakt het nogal uit of jouw hooi 5 of 10% suiker bevat. Zeker als je nagaat dat je er dagelijks kilo’s van eet! En dat geldt natuurlijk nog meer als jouw paard neigt naar over- of juist ondergewicht of last heeft van hoefbevangenheid, PPID, EMS etc. Is jouw paard een echte atleet, dan is precisie in energie en eiwitwaardes onmisbaar. Wij geven die exacte waardes, zodat je duidelijk weet waar je aan toe bent.

 Heldere uitleg

Mooi die getallen, maar wat zegt dat nou? Dat leggen we je haarfijn uit. Door middel van achtergrondinformatie, maar ook wat dat betekent voor jouw paard.

 De experts in voeding + de experts in analyse

Met jouw Vitalbix Ruwvoer Quickscan kunnen wij je van een nóg beter voedingsadvies voorzien. Ruwvoeranalyse ontvangen? Mail jouw voedingsadvies met jouw analyse naar ons toe, en we fine-tunen het advies gratis voor je. Beter wordt het niet, toch? Nog geen voedingsadvies aangevraagd? Dat kan op elk moment, maar we raden aan – nu je toch zo goed bezig bent – nog even te wachten tot je je analyse binnen hebt! Genoeg gehoord, meteen jouw ruwvoerscan bestellen? Ga ervoor!

Jouw ruwvoer niet langer een raadsel!

Vitalbix Ruwvoer Quickscan: dit krijg je allemaal

De Vitalbix Ruwvoer Quickscan geeft jou duidelijke antwoorden. Het analyserapport toont energie, eiwit (en dan niet alleen EWpa zoals gebruikelijk, maar óók VREp, het o zo belangrijke gehalte van verteerbaar ruw eiwit), suiker, ruwe celstof, lignine en droge stof. Precieze waardes, niet ‘ongeveer’. Ook geven we aan wat een paard in welke situatie nodig heeft. Op de tweede pagina leggen we je alles uit wat je verder moet weten over energie, suiker en type ruwvoer zodat je ook wat kúnt met de gegevens van pagina 1. En tenslotte kan je in een overzichtelijke tabel precies aflezen hoeveel jouw paard of pony van het door jou geteste ruwvoer nodig heeft. Natúúrlijk helpen we je daar ook graag bij als je dat fijn vindt, we zijn altijd beschikbaar voor (gratis) aanvullend advies op maat.

Zo makkelijk werkt het:

Na je bestelling ontvang je eerst een standaard bestel-bevestiging. Daarna sturen we je, op werkdagen binnen 24u, een formulier met instructies. Print het uit en vul het in.

Neem een monster volgens de aanwijzingen op het formulier. Een uitgebreide uitleg (tekst en video) vind je ook hier.

Weeg min. 300 gram af, doe het in een plastic zak, druk er zoveel mogelijk lucht uit en knoop/plak dicht.

Doe de zak en het formulier in een doosje, adres (zie formulier) erop, frankeer voldoende bij een verzendpunt van jouw keuze, en binnen 5 - 8 werkdagen na ontvangst in het laboratorium ontvang je de analyse in jouw mailbox!

Veelgestelde vragen

Nee, je kunt (bijna) meteen aan de slag! Je ontvangt, nadat je besteld hebt, eerst een automatisch bevestigingsmailtje van jouw bestelling. Daarna krijg je van ons een PDF toegemaild met jouw persoonlijke barcode, een aantal dingen die je in moet vullen en instructies hoe je op de juiste manier het ruwvoer verzamelt, inpakt en verstuurt.

Het hooi kun je het best verpakken in een plastic zak. Zo verandert er zo weinig mogelijk aan de kwaliteit bij jou en de kwaliteit als het bij ons is. Als je er zoveel mogelijk lucht uitperst voor je het dichtknoopt of plakt, dan helpt dat nog meer!

Het mag daarna in elk willekeurig doosje wat je nog hebt liggen. Recyclen vinden wij fijn, doen we zelf ook! Voeg jouw formulier  (zie de vraag hierboven) ingevuld toe, frankeer het voldoende, en stuur het op naar het adres op het formulier.

Je betaalt géén verzendkosten voor dit product* bij het afrekenen in de webshop. Die betaal je pas op het moment dat je jouw pakketje met ruwvoermonster verstuurt. Je kunt zelf kiezen welke vervoerder voor jou handig is, welke er maar dicht bij jou in de buurt zit. Hier heb je vast wat linkjes naar de pakketservices van PostNL , DHL, en DPD.

* Bestel je andere producten mee, dan kan het natuurlijk zijn dat daar wél verzendkosten voor berekend worden. Deze worden apart verstuurd.

Er wordt inderdaad wel eens gesproken over 6-8 weken wachten bij nieuwe oogst, i.v.m. testresultaten die dan nog kunnen veranderen. Ons lab legde het uit: bij onverpakte baaltjes hooi hoef je niet te wachten, de testresultaten veranderen niet. Bij verpakte balen voordroog wacht je beter wel even, omdat er nog een fermentatieproces plaatsvindt in de eerste weken. Ook verandert het droge stof gehalte iets. Maar ook dan is 4 weken echt voldoende.
Conclusie: bij onverpakt hooi hoef je niet te wachten, bij verpakte balen 4 weken.

Binnen 5 – 8 werkdagen na ontvangst van jouw pakketje met ruwvoer in het laboratorium ontvang je de analyse in jouw mailbox! Houd er rekening mee dat de pakketdienst er soms een paar dagen over doet om jouw pakketje bij het laboratorium af te leveren. Heb je de uitslag na 8 werkdagen nog niet ontvangen in je mailbox? Stuur dan even een mail naar [email protected].

Twee experts in één webshop

Wij zijn nogal pietjes-precies bij Vitalbix. En willen alleen het beste. Deze ruwvoeranalyse voeren we dus niet zelf uit. Waarom? Omdat er partijen zijn die daar veel beter in zijn dan wij! Zo’n partij vonden wij in Dumea. Wij waren onder de indruk van hun kennis, hun passie voor wat ze doen en waaróm ze het doen, hun prachtige laboratorium en unieke werkwijze. Kortom, dat ze net zulke precieze pietjes zijn als wij 😉 Dat was dus meteen een goede match. Wij bieden jou deze ruwvoeranalyses aan zonder winstoogmerk, omdat wij het testen van je ruwvoer zo belangrijk vinden. We willen het je graag zo gemakkelijk mogelijk maken: op 1 plek bestel je je voeding, je analyse en als je daar behoefte aan hebt ook persoonlijk advies.