Vind een winkel bij jou in de buurt of bestel eenvoudig via onze  webshop!

Gratis advies bij jou op locatie

Wil jij jouw paarden graag zo gezond mogelijk voeren maar vind je het lastig om een optimaal rantsoen samen te stellen? Onze voedingsexperts helpen jou graag!

Wil jij gewoon zo gezond mogelijk voeren of loop jij tegen bepaalde problemen aan? Onze experts hebben zeer veel ervaring en bekijken samen met jou wat er anders en beter kan. Wij zijn o.a. gespecialiseerd in:

verteringsproblemen, zoals koliek en maagzweren
paarden die lastig op gewicht blijven
paarden met te weinig energie of juist te hete paarden
langzaam herstel na training & spierstijfheid
paarden met insulineresistentie of hoefbevangenheid
huidproblemen zoals zomereczeem

Onze voedingsexperts komen graag bij jou langs op locatie voor een gratis advies op maat! Dit is mogelijk vanaf 10 paarden. Heb jij op stal minder dan 10 paarden? Kijk dan op Voedingsadvies.

Tijdens een bezoek beoordelen wij samen met jou de paarden, nemen we het huidige stal- en ruwvoermanagement en het huidige rantsoen van de paarden door en bekijken we samen de mogelijkheden. Na ons bezoek ontvang je een uitgebreid voedingsadvies op maat voor alle paarden inclusief kostenplaatje.

Wil jij liever telefonisch advies of een persoonlijke videomeeting met één van onze voedingsexperts inplannen? Ook dat is mogelijk!

Uitgebreid advies & begeleiding

Uitgebreid advies & begeleiding

Hans - Manege 't Jutterspad
Omdat wij specifieke gezondheidsproblemen hadden met de paarden, hebben wij contact opgenomen met Vitalbix. Ontzettend fijn dat een voedingsexpert van Vitalbix langs is gekomen en samen met ons het rantsoen heeft doorgenomen. Alle informatie met betrekking tot de paarden heb ik van te voren ingevuld, hierdoor was alles direct duidelijk en verliep de afspraak soepel. Ik was verrast door de gedegen voorbereiding die werd verricht om vooraf een goed beeld te krijgen. Na het bezoek hebben we een uitgewerkt advies ontvangen: zeer interessant en veel informatie. Hierna vrij vlot besteld & geleverd gekregen. Alle paarden eten het goed, zien er goed uit, glanzen mooi, en zijn vrolijk. Wij zijn benieuwd naar de effecten op de langere termijn!
Dé oplossing voor zowel sportpaarden als recreatiepaarden!

Dé oplossing voor zowel sportpaarden als recreatiepaarden!

Mireille - Mivadami Pensionstal en Paardencoaching
Vorig jaar zijn wij in Elburg een nieuwe pensionstal gestart. Doordat wij veel verschillende rassen paarden met verschillende trainingsintensiteiten op stal kreeg, was ik op zoek naar een biks die eraan kon voldoen om alle paarden afgemeten voeding te kunnen. Met de reguliere basis-/sportbrok kon ik hier in mijn ogen niet aan voldoen. Vooral de sobere rassen zouden dan te veel (onnodige suikers/zetmeel) krijgen en de paarden hoog in de sport lopen komen te kort. Vandaar dat ik op zoek ging naar een passende oplossing, die vond ik in Vitalbix!Naast Vitalbix als krachtvoer krijgen alle paarden onbeperkt ruwvoer, iets wat ik zeer belangrijk vind, ik heb 2 soorten om zo nog beter aan te sluiten op de behoeften. Meteen vanaf de start van mijn stal heb ik Vitalbix gevoerd. Ik voer de Daily Complete aan alle paarden en de paarden die het nodig hebben, krijgen daarnaast de Active Plus erbij (dit met name voor de oudere, zwakkere, gevoelige of hoog in training staande paarden).Voor de overgang van nieuwe paarden, vraag ik altijd aan de eigenaar om wat biks van de oude stal mee te nemen om rustig om te kunnen schakelen. Hier heb ik nog geen problemen mee ondervonden. Veel paarden zijn hier goed bijgetrokken en de paarden die bijvoorbeeld met een maagzweer hier op stal aankwamen, hebben nu nergens meer last van. Een paard wat vorig jaar eczeem had, heeft dit jaar nog geen jeuk gehad en staat nog steeds zonder eczeem deken. Voor mij de bevestiging dat dit de juiste manier van voeren is.
De perfecte ondersteuning voor onze paarden!

De perfecte ondersteuning voor onze paarden!

Noor & Patrick - Sportpaarden Revalidatie Centrum
Sinds enkele jaren voeren wij onze paarden en de paarden die in (revalidatie)training komen de producten van Vitalbix. Wij hebben hiervoor gekozen omdat we het voeren van gewone paardenbrok niet fijn vonden ivm de vulstoffen en suikers die daarin zitten en maar weinig bruikbare stoffen waar het paard echt iets aan heeft.Wij zijn groot voorstander van een dieet dat bestaat uit ruwvoer, met als aanvulling een vitaminen- en mineralenbrok zodat we zeker weten dat de paarden voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgen om te zorgen voor een goede spieropbouw en herstel bij blessures. Zo belasten we het verteringssysteem van het paard niet onnodig met suikers en kan het optimaal werken.We hebben tot nu toe nog niet meegemaakt dat een paard Vitalbix echt niet lust. Sommige paarden die jaren op brok met veel suiker hebben gestaan moeten er even aan wennen omdat het niet zo zoet is, maar we zien ze er hier altijd heel snel van opknappen qua spieren en gewicht. En ze gaan er zo lekker van glimmen! De voedingsexperts van Vitalbix hebben de paarden bij ons op stal bekeken en advies op maat samengesteld. Hebben wij vragen over een (nieuw) paard bij ons op stal dan denken ze altijd graag met ons mee!Wij zijn superblij met Vitalbix.

Wil jij een afspraak met ons maken?

Vul dan onderstaande vragen in en verstuur het formulier naar ons. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken!

  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 32 MB, Max. aantal bestanden: 10.
      Bijvoorbeeld bloedonderzoek, ruwvoeranalyse, foto's (Let op dat het totaal aan bestanden niet te groot is. Maximaal 10 MB)
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.