Hulp nodig? Onze voedingsexperts helpen jou graag! Vraag hier gratis voedingsadvies aan.

Complete voeding

De basis voor een fit en gezond paard

Vitalbix Balance+ muesli: natuurlijke geconcentreerde muesli

Vitalbix Balance+ Muesli bevat zoals je van ons gewend bent alleen het beste uit de natuur. Deze unieke muesli zit boordevol vezels en een super complete balancer met goed opneembare vitaminen en mineralen. Het bevat geen (hele) granen, melasse, soja en luzerne. Een geconcentreerde, complete aanvulling op het ruwvoer. Minder voeren met meer resultaat!

” Natuurlijke voeding waar alles al in zit…ideaal!” – Wendy

Al het goede uit de natuur in 1 zak

Vitalbix Balance+ Muesli is, kortom, supergezonde paardenvoeding. Die is niet zomaar van de ene dag op de andere ‘bedacht’…daar is vele maanden van ontwikkeling overheen gegaan. Na het uitkienen van de receptuur en het zoeken naar de beste ingrediënten werd het tijd om te testen. Want ja, paardenvoeding kan dan wel alles in zich hebben wat een paardenlichaam zich kan wensen, jouw paard en jij moeten het gewoon ook lekkere, fijne muesli vinden natuurlijk! Daarom werd het uitgebreid getest. De reviews over Balance+ Muesli op deze pagina zijn van ons testpanel.

” Ziet er heerlijk uit en geeft net dat beetje energie” – Robin

Hoe voer ik Balance+ Muesli?

Vitalbix Balance+ Muesli is een complete muesli met balancer die een aantal gezonde extra’s bevat zoals extra vitamine E, B-vitaminen, silicium, aminozuren en goed verteerbare vezels. All-in-one dus!

Vitalbix Balance+ Muesli is daardoor een ideale muesli om zonder verdere toevoegingen te voeren: het is geconcentreerd en zeer compleet. De hoeveelheid die je voert hangt samen met de hoeveelheid vitaminen, mineralen en aminozuren die jouw paard nodig heeft: dit neemt toe met de mate van inspanning. In de tabel lees je het aantal gram (geen kilo’s!) per dag. Dit is tot wel 30 tot 75% minder dan van reguliere muesli’s!

Ook al is Vitalbix Balance+ Muesli een complete muesli voor paarden, pony’s, minipaardjes en al wat hinnikt en hoeven heeft 😉,  natuurlijk mág je het wel combineren met andere Vitalbix producten. Je kunt naar behoefte aanvullen met o.a. Fiber-Mix+, Pure Lucerne+, NutriMash, Linseed Oil + vitamin E en PsylliumMash. Kom je er niet uit met alleen de tabel? We geven graag (gratis) advies op maat!

Voedingsadvies per dag

100 gram muesli per 100 kg lichaamsgewicht
Een paard van 500 kg voer je 500 gram per dag.

120 gram muesli per 100 kg lichaamsgewicht
Een paard van 500 kg voer je 600 gram per dag.

140 gram muesli per 100 kg lichaamsgewicht
Een paard van 500 kg voer je 700 gram per dag.

160 gram muesli per 100 kg lichaamsgewicht
Een paard van 500 kg voer je 800 gram per dag.

180 gram muesli per 100 kg lichaamsgewicht
Een paard van 500 kg voer je 900 gram per dag.

“Vitalbix was altijd al favoriet maar dit vindt mijn paard echt smullen!” – Mariska

De plus van Balance+

“Een uitkomst: niet meer zelf mengen met balancer en muesli” – Jasmijn

Veelgestelde vragen

Nee, Balance+ Muesli bevat een speciaal samengestelde balancer met een aantal gezonde extra’s, zoals een extra hoge dosering vitamine E, toegevoegde B-vitamines en silicium. Vandaar de + op de zak tussen Balance en Muesli! Er zijn nóg meer plussen behalve de balancer, je vindt ze allemaal onder ‘De + van Balance+ Muesli’

Jazeker! Net als alle Vitalbix producten is deze muesli laag in zetmeel en suiker en hoef je er niet veel van te voeren. Dankzij het extra hoge gehalte vitamine E is Balance+ Muesli helemaal ideaal wanneer jouw paard niet op de weide mag of kan.

Vitalbix Balance+ Muesli is zeer smakelijk en wordt over het algemeen ook door de meest kieskeurige eters goed gegeten. In de testfase merkten we zelfs dat Balace+ Muesli voor velen de nieuwe absolute favoriet was! Net als bij iedere voeding is het mogelijk dat je paard even moet wennen aan de smaak. Start in dat geval de eerste dagen met een kleinere hoeveelheid en bouw op naar de adviesdosering.

Absoluut. Balance+ Muesli zit boordevol optimaal verteerbare vezels, o.a. uit timothee gras, groene haverstro, haverzemelen (het vliesje) en cichorei. Het bevat prebiotische vezels die een gezonde maag-darmflora ondersteunen.

Ook de toegevoegde B-vitamines zijn ideaal: gezonde paarden maken die voldoende aan, maar door stress, leeftijd of gevoelige darmen kan de aanmaak minder zijn. Door Balance+ Muesli hoef je dus niet meer te kiezen voor een product dat goed is voor de darmen of een product dat lekker & optimaal is voor de algehele gezondheid: je biedt je paard met Balance+ Muesli alles-in-een!

Zeker! Balance+ Muesli is luzernevrij maar bevat, naast een supercomplete balancer, extra aminozuren en hoogwaardige eiwitten uit o.a. grassen, lijnzaad, lupine- en erwtenvlokken

Er zijn een aantal verschillen: Active+ bevat luzerne, Balance+ niet. Active+ bevat een deel Daily Complete, Balance+ bevat zijn eigen ‘superbalancer’, met o.a. iets meer vit. E en silicium. De energie- en eiwitwaarde van Active+ zijn net even hoger. Active+ is in zijn dosering veel lager dan reguliere sportmuesli, Balance+ Muesli doseer je nóg weer lager.

Er zijn ook overeenkomsten: ze leveren beide gezonde, langzaam vrijkomende, non-heating energie uit vezels en vetten. Ook bevatten ze beide alle essentiële vitamines en mineralen.

Ligt bij jou de nadruk dus op zeer laag gedoseerd, compleet & gezond voeren met wat extra energie? Dan kies je voor Balance+ Muesli.

Ligt bij jou de nadruk op gezonde sportprestaties? Dan kies je voor Active+. Maar bij sportprestaties met behoefte aan een luzernevrij rantsoen is Balance+ Muesli zeker een goed alternatief. Vul Balance+ Muesli dan eventueel naar behoefte aan met Vitalbix Fiber-Mix en Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E voor extra energie uit vezels en vetten. We helpen je graag met een advies op maat.

Nee, vitamine E kun je niet snel overdoseren. Je kunt de Vitalbix Balance+ muesli ook prima bijvoeren als je paard wél op de weide staat in de zomer! Van vitamine E voer je liever iets meer dan net tekort omdat het een belangrijk antioxidant is.

Nieuwe maatbekers komen er aan, maar liepen helaas vertraging op! Je kunt je oude maatbeker evengoed gebruiken: een volle beker met een klein kopje erop is 250 gram.

Balance+ Muesli is net iets lichter dan Active+, het scheelt 10%. Dus het 250gr streepje van Active+ = 225 gr Balance+, 200=180, 150=135, 100=90 en 50 = 45.

Een standaard grote voerschep (literschep) is 850 gram.

Wellicht heb je toch nog vragen voor ons?

Ieder paard is uniek en heeft een andere voedingsbehoefte. Vraag je je af of Vitalbix Balance+ Muesli de beste keuze is voor jouw paard of pony? Of vraag je je af hoeveel je ervan moet voeren, of je nog supplementen bij kunt voeren of hoe je overstapt van andere voeding op Vitalbix Balance+ Muesli? Onze experts helpen jou graag met al jouw voedingsvragen. En, met het voedingsadviesformulier is advies aanvragen heel eenvoudig!

Wellicht heb je toch nog vragen voor ons?

Ieder paard is uniek en heeft een andere voedingsbehoefte. Vraag je je af of Vitalbix Balance+ Muesli de beste keuze is voor jouw paard of pony? Of vraag je je af hoeveel je ervan moet voeren, of je nog supplementen bij kunt voeren of hoe je overstapt van andere voeding op Vitalbix Balance+ Muesli? Onze experts helpen jou graag met al jouw voedingsvragen. En, met het voedingsadviesformulier is advies aanvragen heel eenvoudig!

Ook in XL BOXEN - Al ideaal vanaf 5 paarden!

Vitalbix Balance+ Muesli is naast 14 kg en 22 kg zakken ook verkrijgbaar in XL Boxen van 400, 500 en 750 kg. En deze XL Boxen zijn al ideaal vanaf ca. 5 paarden! Een XL box wordt uiteraard gratis geplaatst en scheelt heel veel gesjouw & verpakkingen.

We komen gratis bij je langs op stal om de paarden te bekijken

Wil jij de paarden bij jou op stal graag gezonder gaan voeren maar weet je niet precies hoe? Onze voedingsexperts geven jou graag gratis advies op maat. Maak een afspraak voor advies bij jou op stal. Tijdens een bezoek nemen we het huidige voermanagement met je door, bekijken we samen de paarden en maken we een advies op maat speciaal voor jou. Wil je liever telefonisch advies of een persoonlijke videomeeting met onze voedingsexperts inplannen? Ook dat is mogelijk!

Feed your horse like a horse...

Bij Vitalbix combineren we natuur met wetenschap

Vitalbix is samengesteld op basis van de voederbehoefte van paarden zoals vermeld in de CVB richtlijnen en de laatste wetenschappelijke inzichten op het gebied van paardenvoeding en gezondheid. Vitalbix bevat enkel natuurlijke ingrediënten. Vitalbix Balance+ Muesli is vrij van (hele) granen melasse, GMO, soja en luzerne en bevat geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen en synthetische conserveermiddelen.

Samenstelling

Weidegras, Haverzemelen, Timotheegras, Appelpulp, Zonnebloemzaadschillen, Erwtenvlokken, Johannesbrood, Magnesiumoxide, Zoete Lupinevlokken, Groene Haverstro, Lijnzaad, Cichoreipulp, Natriumchloride, Zonnebloemzaadschrootvoer, Monocalciumfosfaat, Lijnzaadolie, Calciumcarbonaat, Lijnzaadschilfers, Vitaminen & Mineralen

Onderstaande analyse is per kilo (1.000 gram) Vitalbix Balance+

OmschrijvingWaarde
EWPa0,68 Unit/kg
Ruw eiwit9,7%
VREp7,1%
Ruw vet3,7%
Ruwe celstof24,7%
Ruw as13,3%
Suiker4% (niet toegevoegd)
Zetmeel5%
Calcium14,4 g
Fosfor5 g
Magnesium20 g
Kalium11 g
Natrium8,5 g
Jodium1,3 mg
Lysine6,4 g
Methionine + Cystine2,5 g
Threonine3,6 g
Tryptophan1 g
Omega-39,5 g
Omega-66,6 g
Totaal ijzer*306 mg
Totaal koper*231 mg
Totaal zink*879 mg
Totaal mangaan*248 mg
Totaal selenium*1,8 mg
Vitamine A (3a672a)27.900 IE
Vitamine D3 (E671)6.050 IE
Vitamine E (3a700i)1.700 IE
Vitamine C (3a300)230 mg
Vitamine B1 (3a821)12 mg
Vitamine B2 (3a825ii)10 mg
Vitamine B3 (3a315)37 mg
Vitamine B4 (3a890)192 mg
Vitamine B5 (3a841)16,4 mg
Vitamine B6 (3a831)6,3 mg
Vitamine B9 / Foliumzuur (3a316)13,4 mg
Vitamine B12476 mcg
Biotine (3a880)3.575 mcg
Vitamine K3 (3a711)1,3 mg
Colloïdaal silica / silicium (E551b)440 mg
Silicium / kiezelzuur (E551a)5570 mg
Citroenzuur (1a330)0,7 mg
Koper sulfaat (3b405) + chelaat (3b413)206 + 20 mg
Mangaan (3b502)219 mg
Zink sulfaat (3b605) + chelaat (3b607)757 + 105 mg
Selenium organisch (3b812)1,4 mg
Selenium anorganisch (3b801)0,3 mg

Wist je dat?

Van de meeste muesli’s voor paarden moet je kilo’s voeren om aan de juiste hoeveelheid vitaminen en mineralen te komen. En dan nog zijn de verhoudingen niet optimaal. Van Balance+ Muesli voer je veel minder, terwijl je zeker weet dat jouw paard alles binnenkrijgt om zijn beste, gezondste zelf te zijn. Vandaar dat wij zeggen ‘minder voeren, meer resultaat’!

Een gezonde combinatie

Met de verschillende producten kun je voor ieder paard een gezond rantsoen samenstellen. Vitalbix Paardenvoeding is een gezonde keuze voor zowel recreatiepaarden als voor paarden die op topniveau presteren. Balance+ Muesli is een complete aanvulling op het ruwvoer, maar is naar behoefte te combineren met de andere Vitalbix producten.

Kies jij ook voor gezonde voeding?

Vele paardeneigenaren gingen je voor en hebben de overstap gemaakt naar gezonde voeding. Lees wat zowel recreatieruiters, topsporters als staleigenaren vinden van Vitalbix Paardenvoeding. Maak jij ook de overstap naar gezonde voeding?

Onze paarden komen niets tekort dankzij Vitalbix!

Onze paarden komen niets tekort dankzij Vitalbix!

Celine van der Stroom - Paddock Paradise
Alle paarden bij mij op stal (paddock paradise) krijgen Vitalbix Daily Complete aangevuld met Vitalbix Pure Lucerne+. Hiermee krijgen zij alle benodigde voedingsstoffen binnen als aanvulling op het ruwvoer. Naar behoefte krijgen de paarden Vitalbix NutriMash, Active+ of Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E bij. Mijn eigen paard Woodstock krijgt voor extra energie Vitalbix Active+ muesli en Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E bijgevoerd. Alle paarden doen het super op Vitalbix! Ik heb veel verschillende paarden op stal staan en ik vind het heel fijn dat we met Vitalbix voor ieder paard een gezond rantsoen op maat kunnen samenstellen.
De perfecte ondersteuning voor onze paarden!

De perfecte ondersteuning voor onze paarden!

Noor & Patrick - Sportpaarden Revalidatie Centrum
Sinds enkele jaren voeren wij onze paarden en de paarden die in (revalidatie)training komen de producten van Vitalbix. Wij hebben hiervoor gekozen omdat we het voeren van gewone paardenbrok niet fijn vonden ivm de vulstoffen en suikers die daarin zitten en maar weinig bruikbare stoffen waar het paard echt iets aan heeft.Wij zijn groot voorstander van een dieet dat bestaat uit ruwvoer, met als aanvulling een vitaminen- en mineralenbrok zodat we zeker weten dat de paarden voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgen om te zorgen voor een goede spieropbouw en herstel bij blessures. Zo belasten we het verteringssysteem van het paard niet onnodig met suikers en kan het optimaal werken.We hebben tot nu toe nog niet meegemaakt dat een paard Vitalbix echt niet lust. Sommige paarden die jaren op brok met veel suiker hebben gestaan moeten er even aan wennen omdat het niet zo zoet is, maar we zien ze er hier altijd heel snel van opknappen qua spieren en gewicht. En ze gaan er zo lekker van glimmen! De voedingsexperts van Vitalbix hebben de paarden bij ons op stal bekeken en advies op maat samengesteld. Hebben wij vragen over een (nieuw) paard bij ons op stal dan denken ze altijd graag met ons mee!Wij zijn superblij met Vitalbix.
Onze paarden zien er beter uit en hebben meer energie!

Onze paarden zien er beter uit en hebben meer energie!

Conny Loonstra - DressagePro
Alle paarden bij ons op het DressagePro Center krijgen Vitalbix Paardenvoeding. We gebruiken alle producten en zijn fan!De paarden zitten beter in hun vacht, hebben meer energie en zijn vrolijk. We zijn met de overgang op Vitalbix minder “krachtvoer” gaan voeren maar de paarden hebben meer energie gekregen. Mijn eigen paard Balthasar is altijd lastig om op gewicht te houden en heeft vaak een doffe vacht. Na de overgang op Vitalbix merkte ik al heel snel verschil. Balthasar heeft meer energie, zonder dat hij ‘heet’wordt en hij ziet er nu super uit!