Vind een winkel bij jou in de buurt of bestel eenvoudig via onze  webshop!

Aanvullende voeding

Voor extra ondersteuning

Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E

Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E bevat ca. 58% gezonde omega-3 vetzuren. Dankzij het hoge aandeel omega-3 vetzuren brengt de olie de omega verhouding in het rantsoen in balans. Omega-3 vetzuren staan bekend om hun ontstekingsremmende werking en ondersteunen de algehele gezondheid.

Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E kan dagelijks worden gevoerd of als kuur van 4-12 weken bij paarden die wat extra’s kunnen gebruiken, zoals tijdens het verharen, bij zomereczeem een verminderde weerstand en bij oudere paarden. Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E levert langzaam vrijkomende energie en is een gezonde aanvulling voor extra energie bij sportpaarden!

Rijk aan omega-3 vetzuren

Mirell Streefland
Mirell Streefland
Geverifieerde eigenaarGeverifieerde eigenaar
5/5

Heerlijk vindt hij dit!

2 weken geleden
Liesanne
Liesanne
Geverifieerde eigenaarGeverifieerde eigenaar
4/5
4 weken geleden
Simone
Simone
Geverifieerde eigenaarGeverifieerde eigenaar
5/5

Als mijn paard iets niet zo lekker vindt dan doe ik er een scheutje lijnzaadolie bij en het is smullen

1 maand geleden
Mariska V.
Mariska V.
Geverifieerde eigenaarGeverifieerde eigenaar
5/5

Mijn paarden vinden het heerlijk door hun voer!

1 maand geleden
Kelly
Kelly
Geverifieerde eigenaarGeverifieerde eigenaar
5/5

Hele fijne lijnzaad olie en prettig dat de vitamine e erbij zit, ik zie duidelijk verschil met de mest en de vacht. Top product.

1 maand geleden

Hoe voer ik Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E?

Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E is koudgeperste lijnzaadolie van hoogwaardige kwaliteit (eerste persing) met natuurlijke vitamine E. De natuurlijke vitamine E, een belangrijke antioxidant, wordt dankzij de olie optimaal door het lichaam opgenomen en zorgt ervoor dat de kwaliteit van de olie optimaal blijft. (1 IE vitamine E per ml).

Staat jouw paard per dag minder dan 6 uur op de weide?  Dan is het verstandig om Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E bij te voeren voor extra omega vetzuren! Vers gras bevat een kleine hoeveelheid vet (4-6%) dat een hoog aandeel omega-3 vetzuren (vooral ALA) bevat. Aangezien paarden als grazers zijn geëvolueerd, zijn ze aangepast aan een dieet dat rijk is aan omega-3 vetzuren. Wanneer gras wordt gedroogd tot hooi gaat het grootste deel van deze omega vetzuren, net als vitamine E, verloren.

Voedingsadvies per dag

Bekijk in onderstaande tabel hoeveel Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E jij jouw paard dagelijks het beste kunt voeren.

Doseer Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E eenvoudig met de Vitalbix doseerpomp

Voedingsadvies per dag

10 – 20 ml per 100 kg lichaamsgewicht. Een paard van 500 kg voer je 50 – 100 ml per dag.

20 ml per 100 kg lichaamsgewicht. Een paard van 500 kg voer je 100 ml per dag.

20 ml per 100 kg lichaamsgewicht. Een paard van 500 kg voer je 100 ml per dag.

30 – 60 ml per 100 kg lichaamsgewicht. Een paard van 500 kg voer je 150 – 300 ml per dag.

Onze experts helpen jou graag met voedingsadvies op maat

Ieder paard is uniek en heeft een andere voedingsbehoefte. Onze voedingsexperts helpen jou daarom graag met gratis voedingsadvies op maat om een optimaal rantsoen voor jouw paard(en) samen te stellen. Heb jij een pony met overgewicht, een sportpaard dat gevoelig is op zijn maag of heb je meerdere paarden van jong tot oud? Onze experts helpen jou graag met al jouw voedingsvragen. En, met het voedingsadviesformulier is advies aanvragen heel eenvoudig!

Veelgestelde vragen

Voor paarden is het belangrijk dat de olie die je bij voert een juiste verhouding omega vetzuren heeft.

Standaard zonnebloemolie bevat veel omega 6 en weinig omega 3 vetzuren, terwijl het voor paarden juist beter is om een olie te voeren die meer omega 3 dan omega 6 bevat. Een richtlijn die vaak wordt aangehouden voor paarden is 2-5:1 omega-3 tot omega-6.

Vitalbix Linseed Oil + Vitamine E bevat ca. 58% omega 3 en ca. 15% omega 6 en voldoet daarmee aan deze richtlijn. Teveel omega-6 vetzuren in een rantsoen kan leiden tot verhoogde ontstekingsactiviteit in het lichaam.

Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E is uitstekend geschikt als energiebron voor paarden. Door de optimale verhouding zorg je ervoor dat het rantsoen van je paard in balans blijft. Afhankelijk van het voer wat je geeft adviseren we jou graag over de geschikt hoeveelheid voor jouw paard.

Vetten (olie) leveren veel energie (2-3 keer zoveel als suikers/zetmeel) en daarnaast komt deze energie langzaam vrij. Daardoor is olie erg geschikt als energiebron voor bijvoorbeeld nerveuze paarden of paarden die een langdurige inspanning moeten leveren. Van snel vrijkomende energie zoals uit zetmeel (granen) kunnen paarden juist erg druk worden.

Om olie als energiebron te gebruiken is het belangrijk dat je voldoende olie geeft, maar nog belangrijk dat je het rustig opbouwt. Begin met 1-2 pompjes per dag en bouw dit rustig op naar de gewenste hoeveelheid. Het kan even duren voor je paard overschakelt op zijn vetverbranding.

Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E is geen vitamine E supplement.

Feed your horse like a horse...

Wat zit er allemaal in?

Vitalbix + Vitamin E bevat enkel gezonde, natuurlijke ingrediënten van hoogwaardige kwaliteit en bevat GEEN soja, melasse (suiker) kunstmatige geur-, kleur en smaakstoffen en synthetische conserveermiddelen.

Samenstelling

Koudgeperste lijnzaadolie + natuurlijke vitamine E (d-alpha tocopherol), 1.000 IE vitamine E per 1.000 ml olie. Let op: deze olie is geen vitamine E supplement.

Vitaminen- en mineralenverhoudingen

Niet alleen de exacte gehaltes vitaminen, mineralen en sporenelementen zijn van belang voor een gezond rantsoen, de onderlinge verhoudingen tussen deze voedingsstoffen zijn net zo belangrijk. Wanneer er sprake is van scheve verhoudingen dan gaan de stoffen elkaar onderling beconcurreren waardoor juist tekorten en daardoor gezondheidsproblemen kunnen ontstaan.

OmschrijvingWaarde
Ruw vet99%
Ruw celstof<0,1%
Ruwe eiwit<0,1%
Ruwe as<0,1%
Energie37 MJ/kg
Omega 3 ca 58%
Omega 6 ca 15%
Omega 9 ca 18%

Wist je dat?

Oliën met een hoog aandeel omega-6 vetzuren en een laag aandeel omega-3 vetzuren zoals zonnebloemolie en sojaolie geen gezonde keuze zijn voor paarden omdat deze oliën juist een ontstekingsbevorderende werking hebben.

Een gezonde combinatie

Door de verschillende producten van Vitalbix met elkaar te combineren kun je een optimaal rantsoen samenstellen afgestemd op de specifieke behoeftes van jouw paard.

Kies jij ook voor gezonde voeding?

Vele paardeneigenaren gingen je voor en hebben de overstap gemaakt naar gezonde voeding. Lees wat zowel recreatieruiters, topsporters als staleigenaren vinden van Vitalbix Paardenvoeding. Maak jij ook de overstap naar gezonde voeding?

Beter én mooier in hun vel dankzij de natuurlijke voeding van Vitalbix!

Beter én mooier in hun vel dankzij de natuurlijke voeding van Vitalbix!

Pauline - Paddock Paradise aan Zee
Al enige tijd voer ik mijn paarden Vitalbix Paardenvoeding en wij zijn echt ontzettend fan van de producten! Onze paarden staan bij ons aan huis op onze Paddock Paradise en goede voeding vind ik heel belangrijk. Ik probeer mijn paarden zo natuurlijk mogelijk te voeren en daar sluit Vitalbix paardenvoeding heel goed bij aan. Ik voer de paarden de Daily Complete, de NutriMash en de Fiber Mix, en ons veulen krijgt de Breed & Grow. Na de overstap naar Vitalbix aten de paarden weer met smaak hun voerbak leeg en merkte ik dat ze fitter werden en meer energie kregen. Toen ons veulen bij ons kwam had hij een hele doffe vacht en na 2 weken Breed & Grow voeren begon hij enorm te glimmen en hij doet het zichtbaar goed op de voeding!
De perfecte ondersteuning voor onze paarden!

De perfecte ondersteuning voor onze paarden!

Noor & Patrick - Sportpaarden Revalidatie Centrum
Sinds enkele jaren voeren wij onze paarden en de paarden die in (revalidatie)training komen de producten van Vitalbix. Wij hebben hiervoor gekozen omdat we het voeren van gewone paardenbrok niet fijn vonden ivm de vulstoffen en suikers die daarin zitten en maar weinig bruikbare stoffen waar het paard echt iets aan heeft.Wij zijn groot voorstander van een dieet dat bestaat uit ruwvoer, met als aanvulling een vitaminen- en mineralenbrok zodat we zeker weten dat de paarden voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgen om te zorgen voor een goede spieropbouw en herstel bij blessures. Zo belasten we het verteringssysteem van het paard niet onnodig met suikers en kan het optimaal werken.We hebben tot nu toe nog niet meegemaakt dat een paard Vitalbix echt niet lust. Sommige paarden die jaren op brok met veel suiker hebben gestaan moeten er even aan wennen omdat het niet zo zoet is, maar we zien ze er hier altijd heel snel van opknappen qua spieren en gewicht. En ze gaan er zo lekker van glimmen! De voedingsexperts van Vitalbix hebben de paarden bij ons op stal bekeken en advies op maat samengesteld. Hebben wij vragen over een (nieuw) paard bij ons op stal dan denken ze altijd graag met ons mee!Wij zijn superblij met Vitalbix.
Onze paarden zien er beter uit en hebben meer energie!

Onze paarden zien er beter uit en hebben meer energie!

Conny Loonstra - DressagePro
Alle paarden bij ons op het DressagePro Center krijgen Vitalbix Paardenvoeding. We gebruiken alle producten en zijn fan!De paarden zitten beter in hun vacht, hebben meer energie en zijn vrolijk. We zijn met de overgang op Vitalbix minder “krachtvoer” gaan voeren maar de paarden hebben meer energie gekregen. Mijn eigen paard Balthasar is altijd lastig om op gewicht te houden en heeft vaak een doffe vacht. Na de overgang op Vitalbix merkte ik al heel snel verschil. Balthasar heeft meer energie, zonder dat hij ‘heet’wordt en hij ziet er nu super uit!