Staat je antwoord er niet bij? Neem dan contact met ons op.
Ja, deze kun je bij jouw verkooppunt aanschaffen of via de webshop voor €1,50 per proefverpakking. We hebben proefverpakkingen beschikbaar van de Daily Complete, Active+, NutriMash of Breed & Grow, zo kun je deze producten alvast uitproberen.
Vitalbix is samengesteld uit hoogwaardige grondstoffen en bevat de juiste dosering vitaminen, mineralen en aminozuren. Door het lage zetmeel/suikergehalte en het hoge vezel (en vet) gehalte sluit Vitalbix aan bij de natuurlijke behoefte van het paard en is het ook geschikt voor paarden met gezondheidsproblemen zoals maagzweren, zomereczeem, hoefbevangenheid, insulineresistentie, PSSM etc. Vitalbix is GMO-vrij, soja-vrij, melassevrij, vrij van hele granen en bevat geen kunstmatige geur-, kleur en smaakstoffen en synthetische conserveermiddelen. Daarnaast is Vitalbix vele malen geconcentreerder waardoor je er minder van hoeft te voeren.
Vitalbix bevat geen toegevoegd suiker. Wel bevat Vitalbix natuurlijke suiker uit de grondstoffen, maar dit percentage is nog vele malen lager dan het suiker uit hooi. Gemiddeld bevat hooi 10-15% suiker. Daarnaast voer je van Vitalbix vele malen minder dan de kilo’s ruwvoer die een paard per dag eet.
Alle Vitalbix-producten zijn geschikt om nat en/of geweekt te geven. Let op dat je voeding met toegevoegde vitaminen/mineralen niet overgiet met kokend heet water, daardoor gaan vitaminen & mineralen verloren. Doe dit met koud/lauwwarm water en laat het bij voorkeur niet langer dan 1 uur staan, 30 minuten is in principe vaak al voldoende.
Dit is afhankelijk van de voedingswaarde van het ruwvoer en het paard zelf. Een sober paard heeft vaak minder nodig dan een paard met veel bloed of energie. De spijsvertering van jouw paard is ontworpen om 24 uur per dag kleine hoeveelheden vezelrijk voedsel te verwerken. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw paard nooit langer dan 4-6 uur zonder ruwvoer staat. Bij voorkeur geef je jouw paard daarom onbeperkt ruwvoer. Echter ontstaat er dan vaak overgewicht, wat veel gezondheidsproblemen met zich mee brengt. Als minimale (grove) richtlijn kun je aanhouden 1,5-2 kg per 100 kg lichaamsgewicht, dit komt dus neer op ca 7,5-10 kg ruwvoer per dag. Deze hoeveelheid is ook sterk afhankelijk van het droge stofgehalte – hooi of voordroog bevat ook een gedeelte water. Let op: in combinatie met weidegang kan het nodig zijn de hoeveelheid te verminderen.
Gemiddeld genomen zie je het meeste verschil na ca 3 maanden, afhankelijk van de gezondheidsproblemen die wellicht mee spelen. Heeft een paard tekorten of is hij/zij aan veel krachtvoer gewend, dan kan het tot wel 6 maanden duren voordat je optimaal resultaat ziet. Bij paarden met zomereczeem klachten kan het zelfs per jaar nog verbeteren.
Dit verschilt per situatie en we helpen jou daarom graag met een advies op maat om de overstap zo goed mogelijk te laten verlopen. Als richtlijn kun je wel aanhouden het oude rantsoen geleidelijk aan af te bouwen en het nieuwe rantsoen op te bouwen binnen 2 weken. Voer je nu meer dan 1,5 à 2 kilo, is het belangrijk dat je paard continue blijft presteren of is jouw paard een lastige eter? Dan kan het soms aan te raden zijn om meer tijd uit te trekken voor de overstap. Wij helpen jou hier graag bij.
Daarnaast adviseren wij over het algemeen de eerste 8 weken een verhoogde dosering, om evt. ontstane tekorten aan te vullen.
Vitalbix is samengesteld op basis van de CVB-richtlijnen: in deze richtlijnen staat vermeld welke voedingsstoffen een paard nodig heeft. Een gedeelte van deze voedingsstoffen haalt het paard uit het ruwvoer, echter uit analyses van het gemiddelde ruwvoer blijkt vaak een tekort aan bijvoorbeeld selenium, koper, zink, magnesium, vitamine E etc. Met Vitalbix vul je deze tekorten uit het ruwvoer in principe voldoende aan. Voor een volledig beeld, adviseren wij het ruwvoer ook te analyseren op voedingsstoffen, dit kan bijvoorbeeld bij Eurofins.
Vitalbix wordt normaalgesproken goed gegeten door de meeste paarden. Komt jouw paard van voeding af met een hoog zetmeelgehalte of toegevoegd suiker, dan zal hij/zij wellicht even moeten wennen. Wij adviseren daarom minimaal 2 weken het oude rantsoen met Vitalbix te mengen, krijgt jouw paard meer dan 2 kilo krachtvoer gevoerd dan maken wij graag een overstapschema voor jou. Omdat Vitalbix geen toegevoegd suiker bevat, kan het zijn dat jouw paard er minder op ‘aanvalt’ of het in eerste instantie laat liggen. Het is belangrijk het dan echt even de tijd te geven, dan zul je zien dat hij het toch goed gaat eten. Voeding met toegevoegd suiker wordt vaak juist te snel gegeten, wat geen natuurlijk gedrag is voor paarden. Liever zie je dat ze rustig op het voer kauwen.
Natuurlijk kun je de samenstelling & analyse terugvinden op de achterkant van de verpakking van het product zelf. Daarnaast kun je op onze website ook alle informatie terugvinden: ga naar het product, scroll naar beneden -> onder het kopje “Wat zit er allemaal in?” kun je de ingrediënten en analyse openklappen. Wij vermelden niet alleen de toevoegingen, maar ook de gehaltes uit de grondstoffen. Op deze manier weet je precies wat je voert!
Ruwvoer is de basis van een gezond gewicht. Wanneer een paard te mager is, is het goed om te controleren of het voldoende ruwvoer krijgt (wegen) en dit indien mogelijk te verhogen (bij voorkeur naar onbeperkt). Daarnaast is belangrijk naast een goed rantsoen eventuele oorzaken van vermagering uit te sluiten zoals: maagzweren, gebit, wormen, zand in de darmen. Van onbeperkt ruwvoer zou een paard goed op gewicht moeten blijven. Oudere paarden of paarden in de (hogere) sport hebben soms extra aanvullende voeding nodig om op gewicht te blijven. Kies bij voorkeur voor producten laag in zetmeel & suiker, maar met een hoog vezel- en vetgehalte. Op deze manier belast je het maagdarmstelsel niet onnodig. Goede producten om het paard aan te laten komen zijn bijvoorbeeld Vitalbix Active+, Vitalbix Breed & Grow, Vitalbix Pure Lucerne+, Vitalbix NutriMash en Vitalbix Linseed Oil + Vit. E.
Gewichtsverlies (of -toename) is een proces waar de tijd voor genomen moet worden. Bij te snel / te veel gewichtsverlies kan de vetstofwisseling zodanig verstoord raken dat er vetstoffen in het bloed terecht komen (hyperlipaemie). Ruwvoer is de basis van een gezond gewicht. Krijg een paard veel krachtvoer, dan is het vaak verstandiger te kiezen voor een balancer, zoals Vitalbix Daily Complete. Valt het paard onvoldoende af? Dan kun je geleidelijk het ruwvoer (hooi en/of gras) beperken en/of kiezen voor een armer type ruwvoer. Let hierbij wel op dat een paard niet langer dan 4-6 uur zonder ruwvoer mag staan.
Belangrijk is dat je met name de conditie op de ribben in de gaten houdt; ga regelmatig (wekelijks) met je hand over de buik van je paard. Probeer te bepalen hoe makkelijk je de ribben kunt voelen – zit er een laagje vet op? Als je de ribben kunt zien is het paard meestal te mager. Of een paard te dik is kun je bijvoorbeeld ook zien aan vetophopingen bij staart, schouder, (hartjes)billen. Een dikke buik hoeft niet altijd te betekenen dat een paard te dik is – het kan ook zo zijn dat het paard goed gegeten heeft en zijn darmen gevuld zijn (een ruwvoerbuik). Vaak zie je dan dat na het rijden bijvoorbeeld de buik aanzienlijk is afgenomen.
Voor paarden met maagzweren / gevoelige maag is het belangrijk een krachtvoer te kiezen met niet teveel zetmeel/suikers. Het gemiddelde krachtvoer, zoals biks en muesli, bestaat veelal uit granen en bevat een hoog gehalte aan snel verteerbare koolhydraten zoals zetmeel en suikers. Paarden zijn echter beperkt in hun vermogen om zetmeel te verteren. Door het melkzuur wat vrijkomt van het zetmeel/suiker, verzuurt de maag van het paard. Alle Vitalbix producten hebben een laag zetmeel- en suikergehalte waardoor Vitalbix helpt om gezondheidsproblemen te voorkomen en de producten veilig kunnen worden gevoerd aan paarden die reeds stofwisselings- of verteringsproblemen hebben. Voor paarden met maagzweren is een goed behandelplan met de juiste medicatie (omeprazol) en aanpassingen in het stalmanagement om stress te beperken en voldoende ruwvoer te verstrekken noodzakelijk om de maagzweren te genezen/voorkomen.
Wanneer je paard hoefbevangen raakt, krijgt je vaak als advies het krachtvoer achterwege te laten. Dit komt omdat krachtvoer vaak veel zetmeel/suiker bevat, wat niet geschikt is voor paarden die hoefbevangen zijn. Dankzij het lage zetmeel/suiker gehalte is Vitalbix echter ook geschikt voor paarden die hoefbevangen zijn (geweest). De Daily Complete is dan vaak de meest geschikte keuze. Wanneer jouw paard hoefbevangen is helpen wij uiteraard graag met een advies op maat.
Ja, ook bij onbeperkt ruwvoer is het belangrijk tekorten vanuit het ruwvoer aan te vullen. In de natuur heeft een paard een ruime diversiteit aan grassen, planten en kruiden tot zijn beschikking die hij naar behoefte eet om zichzelf te voorzien in de benodigde voedingsstoffen. Onze weides zijn echter eentonig qua beplanting en de bodems zijn veelal te arm waardoor je paard niet alle benodigde essentiële voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen, aminozuren en vetzuren uit zijn ruwvoer kan halen. Een ruwvoeranalyse is een nuttig hulpmiddel om erachter te komen waaraan het ontbreekt in jouw ruwvoer. Tekorten die wij veelal in de ruwvoeranalyses zien terugkomen zijn o.a. selenium, koper, zink, fosfor en magnesium. Vul de vitaminen, mineralen & aminozuren bijvoorbeeld aan met Vitalbix Daily Complete, Vitalbix Active+ of Vitalbix Breed & Grow.
Ja, wij adviseren het hele jaarrond tekorten vanuit het ruwvoer aan te vullen. In de natuur heeft een paard een ruime diversiteit aan grassen, planten en kruiden tot zijn beschikking die hij naar behoefte eet om zichzelf te voorzien in de benodigde voedingsstoffen. Onze weides zijn echter eentonig qua beplanting en de bodems zijn veelal te arm waardoor je paard niet alle benodigde essentiële voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen, aminozuren en vetzuren uit zijn ruwvoer kan halen. Ook in de zomer, wanneer jouw paard op de wei staat, is het belangrijk om vitaminen en mineralen aan te vullen, omdat het gemiddelde gras niet voldoende vitaminen en mineralen levert.
Bepaalde vitaminen worden in de zomer voldoende aangevuld als het paard lang genoeg en op voldoende gras staat. Denk hierbij aan vitamine A en E. Tekorten die wij veelal in de ruwvoeranalyses zien terugkomen zijn o.a. selenium, koper, zink, fosfor en magnesium. Voer dus het gehele jaar door een balancer bij waarmee je voldoende vitaminen/mineralen en aminozuren aanvult. Je kunt er wel voor kiezen om in de zomer, wanneer jouw paard meer energie en eiwit uit het gras binnenkrijgt, bijvoorbeeld minder luzerne bij te voeren of (gedeeltelijk) over te schakelen van Vitalbix Active+ naar Vitalbix Daily Complete.
Ruwvoer is de basis van een gezond gewicht. Krijg een paard veel krachtvoer, dan is het vaak verstandiger te kiezen voor een balancer, zoals Vitalbix Daily Complete. Valt het paard onvoldoende af? Dan kun je geleidelijk het ruwvoer (hooi en/of gras) beperken en/of kiezen voor een armer type ruwvoer. Let hierbij wel op dat een paard niet langer dan 4-6 uur zonder ruwvoer mag staan.
Als gezonde, lekkere extra kun je bijvoorbeeld Vitalbix NutriMash geven. Deze vezelrijke, graanvrije slobber met laag zetmeel- en suikergehalte evat een gezonde mix van brandnetel, venkelzaad, kamille, B-vitaminen & pre-biotica. De slobber kan met zowel koud als warm water worden aangemaakt en is binnen 5 minuten klaar. Naast de slobber hebben wij ook diverse gezonde beloningsbrokjes, uiteraard ook met een laag zetmeel & suikergehalte. De Healthy Horse Treats zijn er in 2 formaten, waarbij de kleinste (Tiny Treats) zeer geschikt zijn voor beloning tijdens bijvoorbeeld grondwerk, vrijheidsdressuur etc. Beide producten kun je naar behoefte geven, maar let altijd wel op met (overbodige) extra’s bij paarden met overgewicht.
Voor hete/nerveuze paarden is het belangrijk geen producten te voeren met een hoog zetmeel/suikergehalte, maar wel met voldoende vitaminen & mineralen. Paarden kunnen uit verschillende bronnen energie halen, niet alleen om te presteren maar natuurlijk ook om ervoor te zorgen dat het paard gezond blijft en zijn lichaamsfuncties goed functioneren.
Hoe de energie vrijkomt, snel of langzaam, verschilt per energiebron. De belangrijkste energiebron voor het paard zijn vezels o.a. uit ruwvoer zoals hooi, voordroog, gras en luzerne. In de dikke darm worden vezels omgezet in vluchtige vetzuren waar ze worden opgenomen en omgezet kunnen worden in langzaam vrijkomende energie of worden opgeslagen als reserve (vet). De energie uit vezels komt langzaam vrij, in tegenstelling tot suiker en zetmeel. Suiker en zetmeel worden in de dunne darm omgezet in glucose, wat snel wordt opgenomen door het lichaam als energie. Deze energie komt niet langzaam vrij, maar in een korte piek. Een paar uur na zo’n piek kan je paard zelfs een dip in zijn energielevel krijgen.
In tegenstelling tot reguliere sportmuesli heeft Vitalbix Active+ een hoog vet- en vezelgehalte (8,5 en 22%) en levert voornamelijk langzaam vrijkomende energie. Energie waarvan je paard niet druk of nerveus wordt, maar er juist voor zorgt dat je paard voldoende energie heeft om een continue prestatie te leveren. Vitalbix Active+ zorgt voor een verminderde productie en een snellere afvoer van melkzuur en voorkomt spierstijfheid. Dankzij het lage zetmeel- en suikergehalte helpt Vitalbix Active+ tevens maagzweren en koliek te voorkomen.
Naast een juiste training heeft je paard om spieren te kunnen opbouwen de juiste bouwstoffen nodig. De juiste verhouding vitaminen & mineralen zijn belangrijk, maar de belangrijkste bouwstoffen voor de bespiering van je paard zijn eiwitten en aminozuren. Wanneer het rantsoen te weinig eiwitten bevat, dan is spieropbouw niet mogelijk en kan zelfs spierafbraak optreden. Eiwitten zijn opgebouwd uit aminozuren. Er zijn twee soorten aminozuren: essentiële en niet-essentiële aminozuren. Essentiële aminozuren moeten door de voeding verstrekt worden, omdat het paard deze niet zelf in zijn lichaam aanmaakt. Niet-essentiële aminozuren kan een paard zelf aanmaken en spelen daarom een minder belangrijke rol in de voeding. Een tekort aan essentiële aminozuren lysine, methionine, cystine, threonine of tryptofaan komt voor en daarom is het goed deze ook via de aanvullende voeding aan te vullen. Regulier krachtvoer bevat vaak onvoldoende/geen aminozuren. In Vitalbix kiezen wij ervoor om ruim voldoende aminozuren toe te voegen. Met als basis Vitalbix Daily Complete, Active+ of Breed & Grow geef je voldoende vitaminen, mineralen & aminozuren. Vervolgens kun je eiwitten indien nodig nog extra aanvullen met Vitalbix Pure Lucerne+.
Wanneer jouw paard een blessure heeft en hierdoor (tijdelijk) geen arbeid mag verrichten en wellicht helemaal op boxrust moet, is het goed om ook even naar het rantsoen te kijken. Allereerst het krachtvoer: wanneer een paard ineens op rust moet is het belangrijk geen krachtvoer met een hoog zetmeel/suiker door te voeren. Vaak is Vitalbix Daily Complete een zeer geschikt product voor paarden met een blessure: het levert voldoende vitaminen, mineralen & aminozuren maar geen overbodige energie. Let op dat het ook goed is om eventueel naar de hoeveelheid ruwvoer te kijken: heeft een paard aanleg voor overgewicht en verricht hij ineens geen arbeid meer, dan kan het nodig zijn ook het ruwvoer te beperken.
Allereerst is het belangrijk om na te gaan wat de oorzaak is van het ontbreken van energie: ligt dit aan de voeding, spelen er evt. gezondheidsproblemen mee, is het paard goed op gewicht, hoe is het karakter van het paard of kan het zijn dat het rijtechnisch verbeterd kan worden? Met betrekking tot voeding kan het zijn dat er te weinig wordt gevoerd, waardoor er onvoldoende energie in het rantsoen is of tekorten aan vitaminen/mineralen ontstaan. Voor paarden die extra energie uit de voeding kunnen gebruiken is onze muesli Vitalbix Active+ zeer geschikt. In tegenstelling tot reguliere sportmuesli heeft Vitalbix Active+ een hoog vet- en vezelgehalte (8,5 en 22%) en levert voornamelijk langzaam vrijkomende energie. Energie waarvan je paard niet druk of nerveus wordt, maar er juist voor zorgt dat je paard voldoende energie heeft om een continue prestatie te leveren. Vitalbix Active+ zorgt voor een verminderde productie en een snellere afvoer van melkzuur en voorkomt spierstijfheid. Dankzij het lage zetmeel- en suikergehalte helpt Vitalbix Active+ tevens maagzweren en koliek te voorkomen.
Reguliere merriebrok bevat vaak een (heel) hoog zetmeel/suiker gehalte en daarnaast moet je er veel van voeren. Het hoge zetmeel/suikergehalte kan bij de merrie zorgen voor verzuring en verstoring aan de maagdarmflora en voor het veulen voor een te snelle groei, waardoor OCD kan ontstaan. De juiste verhouding vitaminen & mineralen is ook zeer belangrijk voor het veulen: zowel in de buik als wanneer het eenmaal geboren is. Dankzij de unieke samenstelling van Vitalbix Breed & Grow geef je jouw merrie maar ook het veulen de voedingsstoffen die ze nodig hebben naast voldoende ruwvoer.
Ja, dankzij het lage zetmeel/suikergehalte is Vitalbix Breed & Grow ook geschikt voor paarden met (of gevoelig voor) hoefbevangenheid of andere stofwisselingsproblemen.
Vanaf ca 3 jaar is de behoefte van het jonge paard vergelijkbaar met die van het volwassenen paard. Sommige jonge paarden kunnen nog extra ondersteuning in gewicht of bespiering gebruiken, deze paarden kun je het beste tot 4 jaar door blijven voeren met Vitalbix Breed & Grow. Voor de meeste jonge paarden kun je vanaf 3 jaar overschakelen op onze reguliere producten, zoals Vitalbix Daily Complete & Active+, of een combinatie hiervan.
Vaak kost lactatie een merrie veel energie en daarom raden wij ook altijd aan onbeperkt ruwvoer aan te bieden. Let dus op dat er voldoende weidegang is en evt. aangevuld met onbeperkt hooi/voordroog. Blijft de merrie toch te mager? Enigszins terugvallen qua gewicht is natuurlijk, maar hoe meer de merrie afvalt hoe lastiger het zal zijn haar weer op gewicht te krijgen. Verhoog dus tijdig de hoeveelheid Breed & Grow: houd dan de maximale dosering aan van ons advies van Vitalbix Breed & Grow aan (zie schema op de verpakking of op de website onder Vitalbix Breed & Grow). Daarnaast kun je aanvullen met Vitalbix Pure Lucerne+ en Vitalbix NutriMash – start bijvoorbeeld met 500 gram Vitalbix Pure Lucerne+ en 500 gram Vitalbix NutriMash. Uiteraard helpen we je ook graag verder met een advies op maat.
Vaak kost lactatie een merrie veel energie en daarom raden wij ook altijd aan onbeperkt ruwvoer aan te bieden. Blijft de merrie toch te zwaar? Hou dan de ondergrens van ons advies van Vitalbix Breed & Grow aan (zie schema op de verpakking of op de website onder Vitalbix Breed & Grow). Uiteraard helpen we je ook graag verder met een advies op maat.
Een veulen leert het beste krachtvoer te eten door op jonge leeftijd al wat hapjes met mama mee te eten. 4-6 weken voor het spenen is het goed om het veulen al te laten wennen aan zelfstandig krachtvoer te eten, rond het spenen bouw je het iets op en na het spenen geef je de juiste hoeveelheid voor veulens tot 1 jaar. Je kunt deze dosering terugvinden op de verpakking van Vitalbix Breed & Grow of op onze website onder het product Vitalbix Breed & Grow.
Vanaf 8 maanden dracht veranderd de behoefte van de merrie, dus dan adviseren wij over te gaan op Vitalbix Breed & Grow. Je kunt het schema aanhouden zoals vermeld onder Vitalbix Breed & Grow of op de zak weergegeven.
Belangrijk voor oudere paarden is de verhoogde behoefte aan vitaminen, mineralen & eiwitten, omdat zij minder efficiënt zijn in de opname hiervan. Daarnaast verteren zij zetmeel minder goed. Afhankelijk van wat jouw oudere paard gewend is, is Vitalbix Daily Complete, Vitalbix Active+ of Vitalbix Breed & Grow een goede basis. Wij helpen jou graag met de keuze voor het meest geschikte product voor jouw paard.
Onbeperkt ruwvoer is dan het belangrijkst. Daarnaast is één van onze muesli’s zoals Vitalbix Active+ of Vitalbix Breed & Grow zeer geschikt, met als aanvulling Vitalbix NutriMash, Vitalbix Pure Lucerne+ en Vitalbix Linseed Oil + Vit. E. Zowel de NutriMash als de luzerne kun je naar behoefte geven. We helpen jou graag met het samenstellen van het juiste rantsoen.
In principe zijn alle producten van Vitalbix geschikt voor paarden met gebitsproblemen: je kunt de producten allemaal weken / nat geven. Let op dat je voeding met toegevoegde vitaminen/mineralen niet overgiet met kokend heet water, daardoor gaan vitaminen & mineralen verloren. Doe dit met koud/lauwwarm water en laat het bij voorkeur niet langer dan 1 uur staan, 30 minuten is in principe vaak al voldoende. Afhankelijk van in hoeverre jouw paard nog ruwvoer eet en/of op gewicht is, kun je kiezen voor een basis met Vitalbix Daily Complete, Vitalbix Active+ of Vitalbix Breed & Grow. Dit kan dan naar behoefte worden aangevuld met Vitalbix Lucerne+ en/of Vitalbix NutriMash. We helpen jou graag met het samenstellen van het juiste rantsoen.
Paarden boven de 19 jaar zijn minder efficiënt in de opname van vitaminen en mineralen en hebben hierdoor een verhoogde behoefte. Ook kunnen zij zetmeel minder goed verteren en neemt de behoefte aan eiwit toe.
Dankzij het lage zetmeel & suikergehalte zijn de Vitalbix producten daarom ook erg geschikt voor oudere paarden. Eiwit kan evt. aangevuld worden met Vitalbix Pure Lucerne+ of door te kiezen voor Vitalbix Breed & Grow. Wij adviseren voor oudere paarden een verhoogde dosering aan te houden. In principe kun je uitgaan van de dosering voor paarden op zware arbeid (voor de Daily Complete is dit bijvoorbeeld 80 gram per 100 kg lichaamsgewicht -> 400 gram Daily Complete voor een paard van 500 kg).
Meestal is dit niet meer mogelijk. Wanneer jouw bestelling nog niet verzonden is, kun je ons wel altijd (zo snel mogelijk) een mailtje sturen om te kijken wat er nog mogelijk is.
Eenmaal verzonden wordt de bestelling aan huis geleverd. De bestelling kan ook worden neergezet, hiervoor kun je een opmerking vermelden bij het plaatsen van jouw bestelling. Op afspraak is het ook mogelijk op te halen bij ons kantoor in Heerhugowaard (Noord-Holland), vermeld dit dan duidelijk bij jouw bestelling.
Wanneer je jouw bestelling wilt retourneren, stuur je binnen 14 dagen na ontvangst een e-mail naar [email protected]. Uiteraard is het alleen mogelijk gesloten / niet beschadigde producten te retourneren. De kosten voor het retour zenden van het product zijn voor jouw eigen rekening. Wij zullen het aankoopbedrag plus eventueel betaalde verzendkosten van de heenzending binnen 14 dagen terugstorten.
Wanneer je op een werkdag voor 15u bestelt, wordt de bestelling dezelfde dag verzonden. Binnen Nederland is het dan meestal de volgende werkdag geleverd. De bestellingen worden op maandag tot en met vrijdag geleverd en je ontvangt een email met track & trace zodra jouw pakket het warehouse verlaat. Voor leveringen naar België en Duitsland kun je het beste rekening houden met 2 à 3 werkdagen.
Binnen Nederland verzenden wij gratis vanaf €100 of bereken wij een bijdrage in de verzendkosten, aflopend van:
€ 4.95 voor een bestelling tot € 36
€ 3.95 voor een bestelling tot € 55
€ 2.95 voor een bestelling tot €75
€ 1.95 voor een bestelling tot €100
Voor andere landen betaal je een bijdrage per pakket:
België € 4,95 pakket max. 20 kg
België € 5,95 pakket 21 tot 30 kg
Duitsland € 5,95 pakket max. 20 kg
Duitsland € 8,95 pakket 21 tot 30 kg
Frankrijk € 12,95 pakket max. 20 kg
Frankrijk € 14,50 pakket 21 tot 30 kg
Het is dus aan te raden volle pakketten te bestellen (bijvoorbeeld 2 zakken van 14 kg, deze passen in 1 doos). Voor grotere leveringen naar België, Duitsland & Frankrijk verzendkosten op aanvraag.
Wij leveren in Nederland, België, Duitsland & Frankrijk. Andere landen zijn ook mogelijk op verzoek, mail dan naar [email protected]. Vermeld hierbij jouw volledige adres en wat je wilt bestellen, dan kunnen wij nagaan wat de verzendkosten worden.
Wij doen ons best jouw vraag dezelfde werkdag nog te beantwoorden. Heb je een voedingsadvies aangevraagd? Dan doen wij ons best het zo snel mogelijk te beantwoorden, maar kan het wat langer duren. Heb je na 5 werkdagen nog geen reactie? Wellicht hebben wij jouw bericht niet goed ontvangen, stuur ons dan nogmaals een e-mail naar [email protected]