Vind een winkel bij jou in de buurt of bestel eenvoudig via onze  webshop!

Complete voeding

De basis voor een fit & gezond paard

Vitalbix Daily Complete Timothy

Vitalbix Daily Complete Timothy is een complete balancer van hoogwaardige kwaliteit vol essentiële voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen, vetzuren & aminozuren. Deze balancer bevat diverse grassen waaronder Timothee gras en is vrij van luzerne.

Vitalbix Daily Complete Timothy bevat geen granen & geen toegevoegde suikers en heeft daardoor een zeer laag zetmeel- en suikergehalte (3% en 3%). De brokjes hebben een lage caloriewaarde, vergelijkbaar met hooi. Hierdoor is Vitalbix Daily Complete Timothy een gezonde keuze voor paarden met overgewicht en paarden die behoefte hebben aan een rantsoen met een laag zetmeel- en suikergehalte.

Gebruik Vitalbix Daily Complete Timothy als complete aanvulling op het ruwvoer of combineer met Vitalbix Active+ vezelrijke sportmuesli voor extra energie.

Complete vitaminen- en mineralen balancer

Ilse De Goede
Ilse De Goede
Geverifieerde eigenaarGeverifieerde eigenaar
5/5

Dit gaan voeren vanwege zomer eczeem, samen met een detox, heeft m’n paard dit jaar zowaar manen over gehouden! Z’n maatje dat gevoelig is voor hoefbevangenheid gaat hier ook erg goed op!

2 weken geleden
Willy Aberson
Willy Aberson
Geverifieerde eigenaarGeverifieerde eigenaar
5/5
Ik heb een 7 jarige IJslander, hij staat 24-7 buiten, 6 uur op een stukje gras wat ik elke dag afraster en de rest in de paddock met hooi. Elke dag krijgt hij 2 x Vitalbix Daily Complete. Hij doet he...
Toon meer
1 maand geleden
Sophie
Sophie
Geverifieerde eigenaarGeverifieerde eigenaar
5/5
Mijn merrie (21) krijgt dit voer sinds Vitalbix het op de markt heeft gebracht, en ze doet het er echt super op! Ik krijg alleen maar complimenten dat ze er zo goed uit ziet voor haar leeftijd. Erg te...
Toon meer
1 maand geleden
Fam. E.
Fam. E.
Geverifieerde eigenaarGeverifieerde eigenaar
5/5
Sinds medio vorig jaar zijn wij voor al onze paarden volledig overgestapt op producten van Vitalbix. Ze doen het daar allemaal enorm goed op.De Vitalbix Daily Complete Timothy vormt daarvoor de basi...
Toon meer
2 maanden geleden
marieke van Eijk
marieke van Eijk
Geverifieerde eigenaarGeverifieerde eigenaar
4/5
Fijn product waardoor ik zeker weet dat mijn pony's niet teveel suiker binnenkrijgen. Ik heb diverse pony's die snel aankomen en ik kan het met een gerust hart aan allemaal geven. Ze hebben er allema...
Toon meer
2 maanden geleden
caroline Beek
caroline Beek
Geverifieerde eigenaarGeverifieerde eigenaar
5/5
Mijn paard moest afvallen, de Daily Complete geeft alle vitaminen die hij nodig heeft en meer niet. Hij lust het ook graag. Van alle balancers die ik heb bekeken zit in Daily Complete de minste suiker...
Toon meer
2 maanden geleden
Anoniem
Anoniem
Geverifieerde eigenaarGeverifieerde eigenaar
5/5

Super makkelijk te bereiden en onze 2 paardjes vinden het heerlijk. Zoveel andere supplementen geprobeerd maar niets vonden ze lekker, totdat we dit probeerden.

2 maanden geleden
Maarten D.
Maarten D.
Geverifieerde eigenaarGeverifieerde eigenaar
5/5
Op onze kleine paddock paradise van 600 meter hebben we een paar jaar lopen puzzelen met het vinden van het juiste hooi. Nu alles in balans is hebben de paarden steeds minder kg nodig. Dezelfde zoekto...
Toon meer
2 maanden geleden
marieke van Eijk
marieke van Eijk
Geverifieerde eigenaarGeverifieerde eigenaar
5/5
Ik heb meerder pony's die om verschillende redenen zo min mogelijk suikers mogen (snel te zwaar, zomereczeem) en de daily complete is voor allen prima. Ik wil niet allemaal verschillende voersoorten e...
Toon meer
2 maanden geleden
Marlous
Marlous
Geverifieerde eigenaarGeverifieerde eigenaar
5/5

Super voer. Hoef er niet veel van te geven maar heb een enorme glimworm. Mijn oude merrie knapte enorm op toen ik het ging voeren.

2 maanden geleden
Janneke Nieboer
Janneke Nieboer
Geverifieerde eigenaarGeverifieerde eigenaar
5/5

De Tinkers en Shetlander doen het hier heel goed op! Ook omdat ze zo weinig mogelijk suiker mogen.

2 maanden geleden
Anne M.
Anne M.
Geverifieerde eigenaarGeverifieerde eigenaar
5/5
Na een lange zoektocht voor voer waar geen toevoegingen in zaten ben ik al wat jaar geleden vitalbix gaan proberen. Nou met succes mijn paarden doen het er goed op. Geen mestwater meer, mooi in de vac...
Toon meer
3 maanden geleden
Martine
Martine
Geverifieerde eigenaarGeverifieerde eigenaar
5/5
3 maanden geleden

Hoe voer ik Vitalbix Daily Complete Timothy?

Meng de Vitalbix Daily Complete Timothy brokjes met Vitalbix Fiber-Mix+ voor extra vezels. Deze vezels zorgen ervoor dat jouw paard goed moet kauwen en stimuleren de speekselproductie. Hiermee voorkom je dat jouw paard gaat schrokken en houd je de maag en darmen van jouw paard gezond!

Is jouw paard goed op gewicht of heeft jouw paard overgewicht? Dan is een grote hand Vitalbix Fiber-Mix+ (1 Vitalbix maatbeker) al voldoende om het kauwen te stimuleren. Is jouw paard juist te dun of valt hij snel af? Houd de dosering Vitalbix Daily Complete Timothy dan gelijk (zie voedingsadvies tabel) maar verhoog de hoeveelheid Vitalbix Fiber-Mix+ naar behoefte. Check hier hoeveel je kunt voeren per dag. Als extra kun je nog aanvullen met een portie Vitalbix NutriMash graanvrije slobber.

Voedingsadvies per dag

Wanneer jouw paard meer arbeid verricht neemt de behoefte aan vitaminen & mineralen in het lichaam toe. Bekijk in de tabel hoeveel Vitalbix Daily Complete Timothy jij jouw paard dagelijks het beste kunt voeren.

Doseer Vitalbix Daily Complete Timothy eenvoudig met de Vitalbix maatbeker

Voedingsadvies per dag

50 gram per 100 kg lichaamsgewicht. Een paard van 500 kg voer je 250 gram per dag.

60 gram per 100 kg lichaamsgewicht. Een paard van 500 kg voer je 300 gram per dag.

70 gram per 100 kg lichaamsgewicht. Een paard van 500 kg voer je 350 gram per dag.

80 gram per 100 kg lichaamsgewicht. Een paard van 500 kg voer je 400 gram per dag.

90 gram per 100 kg lichaamsgewicht. Een paard van 500 kg voer je 450 gram per dag.

Onze experts helpen jou graag met voedingsadvies op maat

Ieder paard is uniek en heeft een andere voedingsbehoefte. Onze voedingsexperts helpen jou daarom graag met gratis voedingsadvies op maat om een optimaal rantsoen voor jouw paard(en) samen te stellen. Heb jij een pony met overgewicht, een sportpaard dat gevoelig is op zijn maag of heb je meerdere paarden van jong tot oud? Onze experts helpen jou graag met al jouw voedingsvragen. En, met het voedingsadviesformulier is advies aanvragen heel eenvoudig!

Veelgestelde vragen

Heeft jouw paard de afgelopen tijd weinig aanvullend voer gehad (geen of minder dan de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid)? Dan heeft je paard mogelijk tekorten qua vitaminen en mineralen opgelopen. Om deze tekorten aan te vullen adviseren we je om je paard de eerste 8 weken een hogere dosering Vitalbix Daily Complete Timothy te voeren. De benodigde dosering is afhankelijk van de algemene gezondheid van je paard en de gevraagde arbeid. Is er een tekort geconstateerd middels bloedonderzoek door de dierenarts? Dan kan het nuttig zijn om (tijdelijk) een supplement bij te voeren. Vraag een gratis voedingsadvies op maat aan en voeg de uitslag van het bloedonderzoek toe. We helpen je graag!

Mis je wat power tijdens het rijden en wil je extra energie bijvoeren? Vul Vitalbix Daily Complete Timothy dan aan met Vitalbix Active+ vezelrijke sportmuesli. Vitalbix Active+ bevat ook de Vitalbix Daily Complete vitaminen en mineralenbrokjes (24%). Hierdoor kun je bijvoorbeeld eenvoudig 120 gram Daily Complete vervangen voor 500 gram Active+ voor extra energie. Lees hier meer over de Vitalbix Active+ vezelrijke sport-muesli.

Vitalbix Daily Complete Timothy heeft een zeer laag zetmeel-en suikergehalte (3% en 3%), heeft geen negatief effect op de pH in maag en kan veilig worden gevoerd aan paarden met een gevoelige maag. Meng ca. 200 gram Vitalbix Fiber-Mix+ door de Vitalbix Daily Complete Timothy brokjes heen voor extra vezels. De Fiber-Mix+ stimuleert het kauwen en de speekselproductie en heeft een bufferende werking op de pH in de maag. Ter ondersteuning van de maag en darmen kun je dagelijks 1-2 porties Vitalbix NutriMash graanvrije slobber bijvoeren. Om het verteringsstelsel van je paard gezond te houden is het belangrijk dat je paard een constante beschikking heeft over ruwvoer. Zorg ervoor dat je paard niet te lang zonder ruwvoer staat (bij voorkeur niet meer dan 4 uur).

Voer je paard bij voorkeur hooi / voordroog van een goede kwaliteit maar met een lage energiewaarde. Je kunt een deel van het hooi vervangen door graszaadhooi of stro. Pas hierbij op voor koliek (max. 2 kg per dag bij paard 500 kg).

Ruwvoer is de basis van een gezond gewicht. Als minimale (grove) richtlijn kun je aanhouden 1,5-2 kg per 100 kg lichaamsgewicht, dit komt dus neer op ca 7,5-10 kg ruwvoer per dag. Deze hoeveelheid is ook sterk afhankelijk van het droge stofgehalte – hooi of voordroog bevat ook een gedeelte water. Let op: in combinatie met weidegang kan het nodig zijn de hoeveelheid te verminderen.

Doordat je paard minder ruwvoer krijgt loopt hij het risico op een tekort aan eiwitten in het rantsoen. Soms kan een tekort aan eiwitten bij afvallen tot spierverlies leiden in plaats van vetverlies. In dat geval kan het nodig zijn een klein gedeelte van het ruwvoer te vervangen door Vitalbix Pure Lucerne+ voor extra eiwitten (aminozuren) om spierverlies te voorkomen.

Let op: een paard mag maximaal 1% van zijn streefgewicht per week afvallen. Bij een streefgewicht van 500 kg mag je paard per week maximaal 5 kg afvallen. In de praktijk gaat het meestal wat langzamer. Dit betekent dat je voor het afvallen van paarden echt maanden de tijd moet nemen.

De basis van een gezond gewicht is voldoende ruwvoer, hooi / voordroog / vers gras van goede kwaliteit. Zorg ervoor dat je paard onbeperkt toegang heeft tot ruwvoer, voorkom periodes zonder ruwvoer. In veel gevallen is de oorzaak van ondergewicht onvoldoende ruwvoer.

Krijgt jouw paard onbeperkt ruwvoer van goede kwaliteit en komt hij nog steeds niet aan? Laat je paard dan door een dierenarts onderzoeken om gezondheidsproblemen zoals een wormbesmetting, vitaminen- en mineralentekorten, maagzweren, een beperkte darmwerking, een schimmel in de darmen of een beperkte lever- of nierfunctie etc. uit te sluiten.

Teveel zetmeel en suikers in het rantsoen kunnen de darmflora van je paard verstoren. Dit zorgt voor een verminderde opname van voedingsstoffen uit het voer. Een aanpassing van het rantsoen kan in dit geval voor verbetering zorgen. Beperk voeding met een hoog zetmeel- en suikergehalte zoals reguliere granenbiks en muesli. Combineer diverse Vitalbix producten voor een optimaal resultaat:
– Vitalbix Daily Complete Timothy of Vitalbix Active+ voor de benodigde vitaminen en mineralen (Active+ levert extra calorieën)
– Vitalbix NutriMash voor prebiotische vezels (stimuleert een gezonde darmflora) en bevat extra B-vitaminen
– Vitalbix Pure Lucerne+ OF Vitalbix Fiber-Mix+ voor extra vezels, calorieën en eiwitten
– Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E als bron van extra calorieën (hoeveelheid langzaam opvoeren)

Voer jij jouw paard een reguliere muesli op basis van granen en melasse (toegevoegde suikers)? Dan zal je paard mogelijk aan de smaak van het nieuwe voer moeten wennen. Vitalbix bevat geen (hele) granen en geen toegevoegde suikers. Een beetje alsof je eerst thee met suiker drinkt en overgaat op thee zonder suiker. Wij adviseren daarom minimaal 2 weken het oude rantsoen met Vitalbix te mengen.

Vitalbix wordt normaalgesproken goed gegeten door de meeste paarden. Omdat Vitalbix geen toegevoegd suiker bevat, kan het zijn dat jouw paard er minder op ‘aanvalt’ of het in eerste instantie laat liggen. Het is belangrijk het dan echt even de tijd te geven, dan zul je zien dat hij het toch goed gaat eten. Voeding met toegevoegd suiker wordt vaak juist te snel gegeten, wat geen natuurlijk gedrag is voor paarden. Liever zie je dat ze rustig op het voer kauwen.

Vitalbix Daily Complete is er in 1 varianten; Vitalbix Daily Complete, deze is op basis van luzerne en Vitalbix Daily Complete Timothy, deze is op basis van timotheegras. Vindt jouw paard de Vitalbix Daily Complete op basis van luzerne niet smakelijk genoeg probeer dan eens de Vitalbix Daily Complete Timothy! Deze heeft een andere basis en daardoor een andere smaak.

Ja, Vitalbix Daily Complete Timothy bevat een basis van timothee gras en andere grassen en bevat geen luzerne.

Meng Vitalbix Daily Complete Timothy met wat Vitalbix Fiber-Mix+ voor extra vezels om het kauwen te stimuleren. Vitalbix Fiber-Mix+ is een unieke ruwvoermix zonder luzerne en zonder toegevoegde suikers.

Feed your horse like a horse...

Wat zit er allemaal in?

Vitalbix Daily Complete Timothy is samengesteld op basis van de voedingsbehoefte van paarden zoals vermeld in de CVB richtlijnen. Vitalbix Daily Complete Timothy is GMO-vrij, soja-vrij, graanvrij, melassevrij en bevat geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen en synthetische conserveermiddelen zoals BHA, BHT en ethoxyquine. Vitalbix Daily Complete Timothy bevat geen luzerne.

Samenstelling

Timotheegras, Weidegras, Appelpulp, Lijnzaadhullen, Cichoreipulp, Zonnebloemzaadschroot, Zonnebloemzaadschillen, Natriumchloride, Magnesiumoxide, Lijnzaad, Calciumcarbonaat, Monocalciumfosfaat

Vitaminen- en mineralenverhoudingen

Niet alleen de exacte gehaltes vitaminen, mineralen en sporenelementen zijn van belang voor een gezond rantsoen, de onderlinge verhoudingen tussen deze voedingsstoffen zijn net zo belangrijk. Wanneer er sprake is van scheve verhoudingen dan gaan de stoffen elkaar onderling beconcurreren waardoor juist tekorten en daardoor gezondheidsproblemen kunnen ontstaan.

Vitalbix Daily Complete Timothy bevat geen extra ijzer. Het lage gehalte aan ijzer in Vitalbix Daily Complete Timothy komt puur uit de grondstoffen, en is in verband met de lage voergift te verwaarlozen t.o.v. het ijzergehalte in het gehele rantsoen.

Onderstaande analyse is per kilo (1.000 gram) Vitalbix Daily Complete Timothy

OmschrijvingWaarde
EWPa0,62 Unit/kg
Ruw eiwit11,3%
VREp8,4%
Ruw vet3,4%
Ruwe celstof24,9%
Ruw as17,8%
Suiker (niet toegevoegd)3%
Zetmeel3%
Calcium17 g
Fosfor7,5 g
Magnesium20 g
Kalium17 g
Natrium16 g
Silicium25 g
Lysine12 g
Methionine + Cystine4 g
Threonine6,5 g
Tryptophan1 g
Totaal ijzer*333 mg
Totaal koper*408 mg
Totaal zink*1524 mg
Totaal mangaan*333 mg
Totaal selenium*3,0 mg
Vitamine A (3a672a)60.000 IE
Vitamine D3 (E671)13.000 IE
Vitamine E (3a700)2.500 IE
Vitamine C500 mg
Biotine (3a880)5000 mcg
Koper (E4)400 mg
Mangaan (E5)300 mg
Zink (3b605)1500 mg
Selenium (3b810)2,8 mg

Wist je dat?

Vitalbix Daily Complete de nr. 1 vitaminen- en mineralen balancer is op www.VoerVergelijk.nl en is beoordeeld met een gemiddeld cijfer van 9.1

Een gezonde combinatie

Door de verschillende producten van Vitalbix met elkaar te combineren kun je een optimaal rantsoen samenstellen afgestemd op de specifieke behoeftes van jouw paard. Meng de Vitalbix Daily Complete Timothy brokjes bijvoorbeeld met Vitalbix Fiber-Mix+ voor extra vezels. Zo stimuleer je het kauwen en de aanmaak van speeksel en hou je de maag en darmen van jouw paard gezond!

Voed jouw kennis met onze blogs!

Wat een puzzel soms, het ideale rantsoen samenstellen voor jouw paard…het begint al met gezond overstappen. Gewoon van het ene product, hoppa, naar het andere, of ligt dat toch niet zo simpel? Hoe zie ik eigenlijk dat mijn paard bepaalde tekorten heeft en eh…wat ís een balancer nou eigenlijk??

Het antwoord op al deze vragen (en meer!) vind je in ons kenniscentrum. Doe er je voordeel mee!

Kies jij ook voor gezonde voeding?

Vele paardeneigenaren gingen je voor en hebben de overstap gemaakt naar gezonde voeding. Lees wat zowel recreatieruiters, topsporters als staleigenaren vinden van Vitalbix Paardenvoeding. Maak jij ook de overstap naar gezonde voeding?

Onze paarden komen niets tekort dankzij Vitalbix!

Onze paarden komen niets tekort dankzij Vitalbix!

Celine van der Stroom - Paddock Paradise
Alle paarden bij mij op stal (paddock paradise) krijgen Vitalbix Daily Complete aangevuld met Vitalbix Pure Lucerne+. Hiermee krijgen zij alle benodigde voedingsstoffen binnen als aanvulling op het ruwvoer. Naar behoefte krijgen de paarden Vitalbix NutriMash, Active+ of Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E bij. Mijn eigen paard Woodstock krijgt voor extra energie Vitalbix Active+ muesli en Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E bijgevoerd. Alle paarden doen het super op Vitalbix! Ik heb veel verschillende paarden op stal staan en ik vind het heel fijn dat we met Vitalbix voor ieder paard een gezond rantsoen op maat kunnen samenstellen.
De perfecte ondersteuning voor onze paarden!

De perfecte ondersteuning voor onze paarden!

Noor & Patrick - Sportpaarden Revalidatie Centrum
Sinds enkele jaren voeren wij onze paarden en de paarden die in (revalidatie)training komen de producten van Vitalbix. Wij hebben hiervoor gekozen omdat we het voeren van gewone paardenbrok niet fijn vonden ivm de vulstoffen en suikers die daarin zitten en maar weinig bruikbare stoffen waar het paard echt iets aan heeft.Wij zijn groot voorstander van een dieet dat bestaat uit ruwvoer, met als aanvulling een vitaminen- en mineralenbrok zodat we zeker weten dat de paarden voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgen om te zorgen voor een goede spieropbouw en herstel bij blessures. Zo belasten we het verteringssysteem van het paard niet onnodig met suikers en kan het optimaal werken.We hebben tot nu toe nog niet meegemaakt dat een paard Vitalbix echt niet lust. Sommige paarden die jaren op brok met veel suiker hebben gestaan moeten er even aan wennen omdat het niet zo zoet is, maar we zien ze er hier altijd heel snel van opknappen qua spieren en gewicht. En ze gaan er zo lekker van glimmen! De voedingsexperts van Vitalbix hebben de paarden bij ons op stal bekeken en advies op maat samengesteld. Hebben wij vragen over een (nieuw) paard bij ons op stal dan denken ze altijd graag met ons mee!Wij zijn superblij met Vitalbix.
Onze paarden zien er beter uit en hebben meer energie!

Onze paarden zien er beter uit en hebben meer energie!

Conny Loonstra - DressagePro
Alle paarden bij ons op het DressagePro Center krijgen Vitalbix Paardenvoeding. We gebruiken alle producten en zijn fan!De paarden zitten beter in hun vacht, hebben meer energie en zijn vrolijk. We zijn met de overgang op Vitalbix minder “krachtvoer” gaan voeren maar de paarden hebben meer energie gekregen. Mijn eigen paard Balthasar is altijd lastig om op gewicht te houden en heeft vaak een doffe vacht. Na de overgang op Vitalbix merkte ik al heel snel verschil. Balthasar heeft meer energie, zonder dat hij ‘heet’wordt en hij ziet er nu super uit!