Hulp nodig? Onze voedingsexperts helpen jou graag! Vraag hier gratis voedingsadvies aan.

Aanvullende voeding

Gezonde beloning

Vitalbix Tiny Horse Treats

Vitalbix Tiny Treats zijn kleine beloningsbrokjes boordevol gezonde ingrediënten zoals timothee, lijnzaad, bietenpulp, wortel en kamille. Ideaal als beloning bij grondwerk, vrijheidsdressuur en clickertraining, of gewoon om je paard te verwennen … Bevat geen melasse, granen, soja en lucerne. Laag in zetmeel & suiker.

Geef een gezonde beloning!

Vraag een gratis voedingsadvies op maat aan!

Ieder paard is uniek en heeft een andere voedingsbehoefte. Onze voedingsexperts helpen jou daarom graag met gratis voedingsadvies op maat om een optimaal rantsoen voor jouw paard(en) samen te stellen. Heb jij een pony met overgewicht, een sportpaard dat gevoelig is op zijn maag of heb je meerdere paarden van jong tot oud? Onze experts helpen jou graag met al jouw voedingsvragen. En, met het voedingsadviesformulier is advies aanvragen heel eenvoudig!

Veelgestelde vragen

Vitalbix Tiny Horse Treats kunnen veilig worden gevoerd aan paarden die behoefte hebben aan een rantsoen met een laag zetmeel- en suikergehalte. Heeft je paard stofwisselingsproblemen en/of overgewicht? Let er dan wel op dat je het aantal Treats per dag beperkt tot maximaal ca. 25 stuks.

Vitalbix Tiny Horse Treats zitten boordevol gezonde ingrediënten zoals timothee, lijnzaad, bietenpulp, wortel en kamille en bevatten vitaminen en mineralen die van nature in deze planten en kruiden voorkomen. Er zijn geen extra vitaminen en mineralen aan de Tiny Treats toegevoegd.

Vitalbix Tiny Horse Treats zijn laag in zetmeel & suiker (suikers enkel uit de natuurlijke ingrediënten, geen toegevoegde suikers zoals melasse) en kunnen daarom in principe onbeperkt gevoerd worden, ook bij clickertraining. Heeft je paard (ernstig) overgewicht? Voer dan bij voorkeur niet meer dan ca. 25 Treats per dag (alle extra’s, dus ook Vitalbix Tiny Treats, leveren extra calorieën).

Feed your horse like a horse...

Wat zit er allemaal in?

Vitalbix Tiny Horse Treats bevatten enkel gezonde ingrediënten, zijn GMO-vrij en bevatten geen melasse, granen, soja, lucerne, kunstmatige geur-, kleur en smaakstoffen en synthetische conserveermiddelen zoals BHA, BHT en ethoxyquine.

Samenstelling

Timothee, Lijnzaad, Lijnzaadhullen, Bietenpulp, Lijnzaadschilfers, Zonnebloemzaadschroot, Wortelvlokken, Kamille

Vitaminen- en mineralenverhoudingen

Niet alleen de exacte gehaltes vitaminen, mineralen en sporenelementen zijn van belang voor een gezond rantsoen, de onderlinge verhoudingen tussen deze voedingsstoffen zijn net zo belangrijk. Wanneer er sprake is van scheve verhoudingen dan gaan de stoffen elkaar onderling beconcurreren waardoor juist tekorten en daardoor gezondheidsproblemen kunnen ontstaan.

Onderstaande analyse is per kilo (1.000 gram) Vitalbix Tiny Treats

OmschrijvingWaarde (per kg)
EWPa0,6 Unit/kg
Ruw eiwit14%
Ruw vet8%
Ruwe celstof23%
Ruw as7%
Suiker4%
Zetmeel4%
Calcium5,5 g
Fosfor4 g
Natrium0,4 g

Wist je dat?

… Vitalbix Tiny Treats een hoog aandeel lijnzaad bevatten. Hierdoor zijn de brokjes niet alleen heel smakelijk maar ook nog eens heel gezond!

Een gezonde combinatie

Vitalbix Tiny Treats zijn kleine beloningsbrokjes, ideaal als beloning bij grondwerk, vrijheidsdressuur en clickertraining. Geef je liever een iets groter beloningsbrokje? Kies dan voor Vitalbix Healthy Treats!

Tevreden gebruikers

Mijn paarden zien er fantastisch uit!

Mijn paarden zien er fantastisch uit!

Lisa Botman - Heartbeat Riding
Alle 3 mijn paarden doen super op Vitalbix. Mijn Quarter sportmerrie die met pensioen is, onze dressuursport-Tinker en mijn hobby-Tinker zien er fantastisch uit. Ze zijn super fit, hebben een mooie vacht en zijn goed op gewicht te houden. Voor zowel mijn merrie die snel afvalt als mijn ruin die juist snel te zwaar wordt kan ik met Vitalbix een passend rantsoen samenstellen.Ik voer alle producten van Vitalbix omdat ik zo'n veelzijdige kudde heb. Het fijne van dit voer is dat het voor ieder paard geschikt is, omdat het zo specifiek aan te passen is! Als beloning geef ik de Vitalbix Horse Treats, en ook daar zijn alle paarden dol op.Naast mijn eigen paarden behandel ik ook veel paarden met de Equissage en geef ik les. Veel van mijn klanten voeren ook Vitalbix of maken de overstap, en ook zij merken allemaal vrijwel meteen een positief verschil bij hun paarden!