Vind een winkel bij jou in de buurt of bestel eenvoudig via onze  webshop!

Aanvullende voeding

Voor extra ondersteuning

Vitalbix Fiber-Mix

Vitalbix Fiber-Mix is een unieke ruwvoermix van gezonde grassen met een laag suikergehalte en timothee structuurbrok, aangevuld met 3% lijnzaadolie.

Vitalbix Fiber-Mix is optimaal verteerbaar, stimuleert de speekselproductie en ondersteunt een gezonde spijsvertering. Meng Vitalbix Fiber-Mix door de andere Vitalbix producten om het kauwen te stimuleren. Vul het ruwvoer aan met Vitalbix Fiber-Mix bij paarden die wel iets extra’s kunnen gebruiken, of vervang het ruwvoer gedeeltelijk door Vitalbix Fiber-Mix.

Door de zachte en kortere structuur is Vitalbix Fiber-Mix ook goed verteerbaar voor paarden met een slechter gebit. Vitalbix Fiber-Mix bevat geen toegevoegde vitaminen & mineralen en geen luzerne.

Mix van vezelrijke grassen - laag suikergehalte

TON S.
TON S.
Geverifieerde eigenaarGeverifieerde eigenaar
5/5

Mijn paard heeft mestwater en is te zwaar.
Door Fiber Mix bij zijn brok van Timotheegras te mengen gaat het een stuk beter.

2 weken geleden
Samantha
Samantha
Geverifieerde eigenaarGeverifieerde eigenaar
5/5

Paarden doen het super

2 weken geleden
Lisette
Lisette
Geverifieerde eigenaarGeverifieerde eigenaar
5/5

mooie vertraging van het eten. ze puzzelen wel eerst het lekkerste ertussen uit, maar mooie vulling

3 weken geleden
Liesanne
Liesanne
Geverifieerde eigenaarGeverifieerde eigenaar
5/5
4 weken geleden
Sandra L.
Sandra L.
Geverifieerde eigenaarGeverifieerde eigenaar
5/5

Mooie zachte fibermix

1 maand geleden

Hoe voer ik Vitalbix Fiber-Mix?

Gebruik Vitalbix Fiber-Mix voor extra vezels als aanvulling op Vitalbix Daily Complete, Vitalbix Active of Vitalbix Breed & Grow. De vezelrijke structuur stimuleert het kauwen en de speekselproductie. Vitalbix Fiber-Mix bevat korte & zachte vezels en kan daardoor ook goed gevoerd worden aan jonge paarden en oudere paarden met een slecht gebit. Vitalbix Fiber-Mix kan los worden gevoerd of gemengd worden door de andere Vitalbix producten.

Voedingsadvies per dag

Bekijk in de tabel hoeveel Vitalbix Fiber-Mix jij jouw paard dagelijks het beste kunt voeren.

Een standaard 1 liter voerschep bevat ca. 200 gram Vitalbix Fiber-Mix.

Voedingsadvies per dag

10 – 120 gram per 100 kg lichaamsgewicht. Een paard van 500 kg voer je 50 – 600 gram per dag.

150 – 400 gram per 100 kg lichaamsgewicht. Een paard van 500 kg voer je 750 – 2.000 gram per dag.

400 – 1.200 gram per 100 kg lichaamsgewicht. Een paard van 500 kg voer je 2 kg –  6 kg per dag.

Veelgestelde vragen

Vitalbix Pure Lucerne en Vitalbix Fiber-Mix zijn beide “ruwvoer producten”.
Je voert ze als aanvulling op bijvoorbeeld Vitalbix Daily Complete, Vitalbix Active+ muesli of Vitalbix Breed & Grow.

Wat zijn de overeenkomsten tussen de 2 producten?
Ze zijn beiden rijk aan vezels
Stimuleren het kauwen en de speekselproductie
Ondersteunen de spijsvertering
Hebben een laag zetmeel- en suikergehalte
Bevatten 3% lijnzaadolie
Je kunt ze beide door de andere Vitalbix producten mengen om langzamer eten en beter kauwen te stimuleren OF je kunt ze los bijvoeren in een voeremmer

Wat zijn de verschillen tussen de 2 producten?

Vitalbix Fiber-Mix bevat geen luzerne
Het eiwitgehalte van de Vitalbix Fiber-Mix is lager
De structuur van de Vitalbix Fiber-Mix is korter en zachter

Van de Vitalbix Fiber-Mix kun je per dag meer voeren

Wil jij jouw paard naast het voeren van extra vezels ook ondersteunen in zijn spieropbouw?
Dan kun je het beste kiezen voor Vitalbix Pure Lucerne. Luzerne bevat een hoger eiwitgehalte, is extra rijk aan aminozuren en ondersteunt een goede spieropbouw. Bijvoorbeeld handig bij sportpaarden die achterblijven in bespiering, jonge en oudere paarden en wanneer je hooi/voordroog een laag eiwitgehalte bevat.

Heeft jouw paard een slecht(er) gebit?
Dan kun je het beste kiezen voor Vitalbix Fiber-Mix. Door de zachtere structuur en kortere vezels kunnen paarden met een slechter gebit dit product beter kauwen en verteren.

Is jouw paard gevoelig op zijn darmen?
Dan kan Vitalbix Fiber-mix een betere keuze zijn. Vitalbix Pure Lucerne is iets grover en kan bij sommige paarden met een gevoelige darmflora net iets teveel “prik” geven in de darmen. Vitalbix Fiber-Mix heeft een zachtere structuur.

Hoeveel voer je ervan?
Van de Vitalbix Fiber-Mix kun je per dag meer voeren dan van de Vitalbix Pure Lucerne. Wil je het ruwoer (hooi/voordroog) gedeeltelijk vervangen? Van de luzerne geef je (bij een paard van ca. 500 kg) maximaal 2 kg per dag. Dit heeft te maken met de calcium-fosforverhouding van luzerne en van het eiwitgehalte. Van de Fiber-Mix kun je wel 6 kg per dag voeren. Fiber-Mix is dus het meest geschikt als gedeeltelijke ruwvoervervanging.

Heeft het zin om beide producten te voeren?
Het kan heel zinvol zijn om een combinatie te voeren van Vitalbix Pure Lucerne en Vitalbix Fiber-Mix. Heb je meerdere doelen, bijvoorbeeld én spieropbouw én ruwvoer gedeeltelijk vervangen, dan is het prima om de 2 te combineren!

Vraag hier eenvoudig een gratis voedingsadvies op maat aan.

Ja, Vitalbix Fiber-Mix bevat geen toegevoegde suikers en bevat een suikergehalte van slechts 5%. Dit is aanzienlijk lager dan het gemiddelde hooi (bevat gemiddeld 10-14% suiker). Vitalbix Fiber-Mix+ is net als de andere Vitalbix producten een verantwoorde keuze voor paarden die behoefte hebben aan een rantsoen dat laag is in zetmeel en suikers, bijvoorbeeld door hoefbevangenheid of PPID.

Vitalbix Fiber-Mix+ stimuleert het kauwen en de speekselproductie en ondersteunt een gezonde spijsvertering. Dankzij het stimuleren van de speekselproductie en de bufferende werking op de pH in de maag kan Vitalbix Vitalbix Fiber-Mix+ helpen om de maag gezond te houden. Door de kortere structuur en de zachte vezels is Vitalbix Fiber Mix optimaal verteerbaar.

Vitalbix Fiber-Mix+ is voor ieder paard geschikt.

Tip: voldoende ruwvoer (hooi en gras) verdeeld over de dag en nacht is belangrijk om het verteringsstelsel van je paard gezond te houden. Zorg ervoor dat je paard niet langer dan 4-6 uur zonder ruwvoer staat. Bij maagzweren niet langer dan 2 uur.

Producten met een hoog zetmeel- en suikergehalte (> 15%) kunnen een negatieve invloed hebben op de pH in de maag (verlagen de pH in de maag). Kies bij paarden met een gevoelige maag daarom bij voorkeur voor voeding met een zetmeel- en suikergehalte < 15%. Alle Vitalbix producten zijn hoog in vezels en laag in zetmeel & suiker en daardoor een gezonde keuze.

 

Ja, Vitalbix Fiber-Mix  is een gezonde aanvulling met een laag suikergehalte.
Is jouw paard te zwaar? Voer dan bij voorkeur niet meer dan 100-300 gram Vitalbix Fiber-Mix per dag. “Ieder pondje gaat door het mondje”.

Ook bij paarden die te zwaar zijn is het heel belangrijk om voldoende vitaminen en mineralen bij te voeren. Meng de Daily Complete brokjes met 100 – 300 gram Vitalbix Fiber-Mix+ voor extra vezels om het kauwen te stimuleren. Zo voorkom je slokdarmverstopping bij paarden die snel eten.

Geef geen extra’s zoals wortels, appels of producten rijk aan zetmeel en suikers. Indien je kunt kiezen voor een armer type hooi is dit aan te raden.

De basis van een gezond gewicht is en blijft ruwvoer van goede kwaliteit. Indien je paard overgewicht heeft krijgt je paard waarschijnlijk te veel/te rijk ruwvoer binnen. Om je paard te laten afvallen is het belangrijk om de hoeveelheid ruwvoer te beperken, meer beweging en geen extra’s te geven. De frequentie van het ruwvoer is ook bij een paard met overgewicht belangrijk, zorg ervoor dat je paard nooit langer dan 4-6 uur zonder ruwvoer staat. Daarnaast is het belangrijk dat je paard niet te snel afvalt.

Voedingsadvies:

– Beperk de hoeveelheid ruwvoer, of kies voor een armer type ruwvoer
– Vul het ruwvoer aan met Vitalbix Daily Complete voor de benodigde vitaminen, mineralen en aminozuren
– Meng met 100-300 gram Vitalbix Fiber-Mix+ of  Vitalbix Pure Lucerne+ voor extra vezels

Ja, Vitalbix Fiber-Mix is een gezonde aanvulling op het ruwvoer voor paarden die te mager zijn.

Ruwvoer zoals hooi en gras is de basis van een gezond gewicht. Zorg er bij voorkeur voor dat je paard onbeperkt toegang heeft tot ruwvoer, voorkom periodes zonder ruwvoer. In veel gevallen is de oorzaak van ondergewicht onvoldoende ruwvoer. Is het bij jou op stal niet mogelijk om meer ruwvoer te geven? Dan kun het ruwvoer aanvullen met 2-6 kg Vitalbix Fiber-Mix per dag.

Krijgt je paard onbeperkt ruwvoer van goede kwaliteit en komt hij nog steeds niet aan? Laat je paard dan door een dierenarts onderzoeken om gezondheidsproblemen zoals een wormbesmetting, vitaminen- en mineralentekorten, een beperkte darmwerking, een schimmel in de darmen of een beperkte lever- of nierfunctie etc. uit te sluiten.

Teveel zetmeel en suikers in het rantsoen kunnen de darmflora van je paard verstoren. Dit zorgt voor een verminderde opname van voedingsstoffen uit het voer. Een aanpassing van het rantsoen kan in dit geval voor verbetering zorgen. Beperk voeding met een hoog zetmeel- en suikergehalte zoals reguliere biks en muesli. Combineer diverse Vitalbix producten voor een optimaal resultaat:

  • Vitalbix Daily Complete, Vitalbix Active+ of Vitalbix Breed & Grow voor de benodigde vitaminen, mineralen en aminozuren
  • Vitalbix NutriMash voor prebiotische vezels, extra calorieën en extra B-vitaminen
  • Vitalbix  Fiber-Mix+ of Pure Lucerne+ voor extra vezels calorieën en eiwitten
  • Vitalbix Linseed Oil als bron van extra calorieën (hoeveelheid langzaam opvoeren)

Ja, Vitalbix Fiber-Mix+ is een gezonde aanvulling op het ruwvoer bij oudere paarden. Kan jouw paard zijn hooi niet meer goed verteren? Dan kun je het hooi ook gedeeltelijk of geheel vervangen door Vitalbix Fiber-Mix+. Door de korte en zachte structuur kunnen ook paarden met een slechter gebit Vitalbix Fiber-Mix+ goed verteren.

Ja, Vitalbix Fiber-Mix bevat korte & zachte vezels die gemakkelijk te verteren zijn waardoor je dit product ook goed kunt voeren aan jonge paarden.

Geef je veulen, om hem te voorzien in de benodigde vitaminen, mineralen & aminozuren, dagelijks Vitalbix Breed & Grow. Je kunt Vitalbix Fiber-Mix bijvoeren als aanvulling hierop.

Wat zit er allemaal in?

Vitalbix Fiber-Mix+ bevat enkel gezonde, natuurlijke ingrediënten en bevat GEEN toegevoegde suikers (melasse), soja, granen, luzerne, kunstmatige geur-, kleur en smaakstoffen en synthetische conserveermiddelen.

Samenstelling

grasmix; mix van timothee gras, kropaar, rietzwenk, achilles & groene haver, timothee structuurbrokjes, koudgeperste lijnzaadolie (3%)

Vitaminen- en mineralenverhoudingen

Vitalbix Fiber-Mix+ bevat geen toegevoegde vitaminen & mineralen en is bedoeld als aanvulling op Vitalbix Daily Complete, Vitalbix Active+ of Vitalbix Breed & Grow.

Onderstaande analyse is per kilo (1.000 gram) Vitalbix Fiber-Mix+

OmschrijvingWaarde
Enenergiewaarde (EWpa)0,5 Unit/kg
Verteerbaar ruw eiwit (VREp)8,5%
Ruw eiwit10,5 %
Ruwe vet4,7%
Ruwe celstof29%
Ruwe as7,3%
Suiker (uit de grassen, niet toegevoegd)5%
Zetmeel2%
Calcium6 gram
Fosfor2 gram
Magnesium2 gram
Natrium2 gram
IJzer240 mg
Koper5 mg
Zink25 mg
Mangaan21 mg
Selenium0,25 mg

Wist je dat?

Vitalbix Fiber-Mix+ de aanmaak van speeksel stimuleert en helpt om de maag en darmen van jouw paard gezond te houden

Kies jij ook voor gezonde voeding?

Vele paardeneigenaren gingen je voor en hebben de overstap gemaakt naar gezonde voeding. Maak jij ook de overstap naar gezonde voeding?

Met de Fiber-Mix houd ik mijn hengst mooi op gewicht!

Met de Fiber-Mix houd ik mijn hengst mooi op gewicht!

Noor Tanger
Met Vitalbix Fiber-Mix houd ik mijn PRE hengst Occie mooi op gewicht! Hij heeft afgelopen zomer voor het eerst onze merrie gedekt waardoor hij wat terugviel in gewicht. Met de Fiber-Mix heb ik hem weer mooi op gewicht gekregen. Het ruikt heerlijk en heeft een mooie zachte structuur. Occie vond het direct heel erg lekker en hij is na een aantal weken Fiber-Mix+ ook echt weer heel mooi aangekomen! Ik voer het als aanvulling op wat hij al krijgt en dit geeft echt heel mooi dat beetje extra. Ik ben heel tevreden met het resultaat! 
Ideaal voor mijn sobere merrie. Laag in suiker en ruikt heerlijk!

Ideaal voor mijn sobere merrie. Laag in suiker en ruikt heerlijk!

Eva Roemaat
"Ik geef de Fiber-mix+ aan mijn Schwarzwalder Fuchs merrie en dit bevalt erg goed! Het word heel goed gegeten en ruikt heerlijk. Ik meng de Vitalbix Fiber-Mix door de Vitalbix Daily Complete brokjes zodat ze goed moet kauwen. Doordat de Fiber-Mix laag in suiker is, is het ook voor sobere paarden echt een gezonde keuze!
Met Fiber-Mix houd ik de maag en darmen van mijn paarden gezond. Ze vinden het heerlijk!

Met Fiber-Mix houd ik de maag en darmen van mijn paarden gezond. Ze vinden het heerlijk!

Leonie Buur - Grand Prix ruiter
Ik voer de Vitalbix Fiber-Mix + naast de Active+ muesli. Mijn paarden vinden het heerlijk en duiken gelijk in hun voerbakken! Het is geschikt voor al mijn (sport)paarden van jong tot oud. Het ruikt lekker en stoft niet. Ik krijg complimenten over hoe mijn paarden eruit zien, ze glimmen er over. Ook tijdens de training zijn ze fit, hebben looplust maar zijn niet te heet. Ik ben fan!

Feed your horse like a horse...

Een gezonde combinatie

Door de verschillende producten van Vitalbix met elkaar te combineren kun je een optimaal rantsoen samenstellen afgestemd op de specifieke behoeftes van jouw paard. Vitalbix Fiber-Mix+ is een gezonde aanvulling op Vitalbix Daily Complete, Vitalbix Active+ en Vitalbix Breed & Grow.

Onze experts helpen jou graag met voedingsadvies op maat

Ieder paard is uniek en heeft een andere voedingsbehoefte. Onze voedingsexperts helpen jou daarom graag met gratis voedingsadvies op maat om een optimaal rantsoen voor jouw paard(en) samen te stellen. Heb jij een pony met overgewicht, een sportpaard dat gevoelig is op zijn maag of heb je meerdere paarden van jong tot oud? Onze experts helpen jou graag met al jouw voedingsvragen. En, met het voedingsadviesformulier is advies aanvragen heel eenvoudig!

Kies jij ook voor gezonde voeding?

Vele paardeneigenaren gingen je voor en hebben de overstap gemaakt naar gezonde voeding. Lees wat zowel recreatieruiters, topsporters als staleigenaren vinden van Vitalbix Paardenvoeding. Maak jij ook de overstap naar gezonde voeding?

Dé oplossing voor zowel sportpaarden als recreatiepaarden!

Dé oplossing voor zowel sportpaarden als recreatiepaarden!

Mireille - Mivadami Pensionstal en Paardencoaching
Vorig jaar zijn wij in Elburg een nieuwe pensionstal gestart. Doordat wij veel verschillende rassen paarden met verschillende trainingsintensiteiten op stal kreeg, was ik op zoek naar een biks die eraan kon voldoen om alle paarden afgemeten voeding te kunnen. Met de reguliere basis-/sportbrok kon ik hier in mijn ogen niet aan voldoen. Vooral de sobere rassen zouden dan te veel (onnodige suikers/zetmeel) krijgen en de paarden hoog in de sport lopen komen te kort. Vandaar dat ik op zoek ging naar een passende oplossing, die vond ik in Vitalbix!Naast Vitalbix als krachtvoer krijgen alle paarden onbeperkt ruwvoer, iets wat ik zeer belangrijk vind, ik heb 2 soorten om zo nog beter aan te sluiten op de behoeften. Meteen vanaf de start van mijn stal heb ik Vitalbix gevoerd. Ik voer de Daily Complete aan alle paarden en de paarden die het nodig hebben, krijgen daarnaast de Active Plus erbij (dit met name voor de oudere, zwakkere, gevoelige of hoog in training staande paarden).Voor de overgang van nieuwe paarden, vraag ik altijd aan de eigenaar om wat biks van de oude stal mee te nemen om rustig om te kunnen schakelen. Hier heb ik nog geen problemen mee ondervonden. Veel paarden zijn hier goed bijgetrokken en de paarden die bijvoorbeeld met een maagzweer hier op stal aankwamen, hebben nu nergens meer last van. Een paard wat vorig jaar eczeem had, heeft dit jaar nog geen jeuk gehad en staat nog steeds zonder eczeem deken. Voor mij de bevestiging dat dit de juiste manier van voeren is.
Top begeleiding en de paarden doen het super!

Top begeleiding en de paarden doen het super!

Marco & Mascha - Paardenkuuroord Wagemakers
Onze 3 paarden zijn ieder zeer verschillend en wij liepen wat vast op onze oude manier van voeren.Wij kregen van iemand een tip dat Vitalbix een afdeling heeft waar je advies kunt vragen. Dat hebben wij meteen gedaan. In de mail hebben wij omschreven hoe wij onze paarden houden, wat wij er mee doen, hoe ze gestald staan, hoe oud ze zijn enz. Heel kort daarna kregen wij een duidelijke mail met uitleg van welke producten en hoeveel wij het beste konden geven.En wauw! Wat doen zij het er super op! Ze zijn mooi op gewicht, de vacht doet het goed en ze vinden het heerlijk om te eten. Met een kleine hoeveelheid per voerbeurt, zo een goed resultaat. Er is maar weinig van nodig omdat er goede voedingsstoffen gebruikt worden.Vanwege de goede resultaten bij onze paarden de afgelopen jaren, gebruiken wij het ook voor de paarden die langere tijd in ons Paardenkuuroord Wagemakers Nispen verblijven. Met trots hebben wij dan ook het Vitalbix-bord boven ons eigen bord gehangen.
Beter én mooier in hun vel dankzij de natuurlijke voeding van Vitalbix!

Beter én mooier in hun vel dankzij de natuurlijke voeding van Vitalbix!

Pauline - Paddock Paradise aan Zee
Al enige tijd voer ik mijn paarden Vitalbix Paardenvoeding en wij zijn echt ontzettend fan van de producten! Onze paarden staan bij ons aan huis op onze Paddock Paradise en goede voeding vind ik heel belangrijk. Ik probeer mijn paarden zo natuurlijk mogelijk te voeren en daar sluit Vitalbix paardenvoeding heel goed bij aan. Ik voer de paarden de Daily Complete, de NutriMash en de Fiber Mix, en ons veulen krijgt de Breed & Grow. Na de overstap naar Vitalbix aten de paarden weer met smaak hun voerbak leeg en merkte ik dat ze fitter werden en meer energie kregen. Toen ons veulen bij ons kwam had hij een hele doffe vacht en na 2 weken Breed & Grow voeren begon hij enorm te glimmen en hij doet het zichtbaar goed op de voeding!