Vind een winkel bij jou in de buurt of bestel eenvoudig via onze  webshop!

Jouw Ruwvoer Quickscan voorbereiden

Dit heb je nodig:
– een schone emmer
– een weegschaal (weeg alvast de lege emmer!)
– een stevige plastic zak
– een doosje
– jouw bestelformulier
– bij gesealde balen (kuil-) tape

Stap 1

Trek plukken hooi uit de hooibalen die je hebt staan. Om het monster representatief te maken, is het belangrijk dat je hooi pakt van verscillende plekken, maar ook van meerdere balen. Zijn jouw balen verpakt in plastic, en nog dicht? Zorg er dan wel voor dat je het meteen weer dichtplakt met (kuil-)tape, om broei en schimmelvorming te voorkomen. Verzamel het in je emmer, en weeg af. We hebben minstens 300 gram nodig voor de analyse.

Stap 2

Vul de plastic zak met het ruwvoer uit de emmer. Druk er zoveel mogelijk lucht uit, voor je de zak dichtknoopt. Zo blijft het zo vers mogelijk.

Stap 3

Doe de zak, samen met het ingevulde formulier met de barcode dat je gemaild kreeg na je bestelling, in een doosje. Het verzendadres staat onderaan dit zelfde formulier. Als je het handig vindt, kun je de onderste strook van het formulier afknippen en op het doosje plakken. Verstuur het nu met PostNL, DHL of een andere vervoerder naar ons toe (de verzendkosten zijn voor jouw rekening).

Stap 4

Jij bent klaar, wij nemen het over! In ons laboratorium gaan wij nu hard aan de slag om jouw analyse uit te werken. Binnen 5 tot 10 dagen ontvang je een mailtje van [email protected] met jouw uitslag. Als je ons mailadres vast aan jouw contacten toevoegt, weet je zeker dat het niet in je spam terecht komt.