Proefverpakking Vitalbix PsylliumMash 150 gram

 1,50

Vitalbix PsylliumMash is een gezonde slobber waarmee jij jouw paard een (preventieve) zandkuur geeft. Bevat 50% psylliumzaad, wat helpt zand uit de darmen te verwijderen. Vitalbix PsylliumMash is gemaakt op basis van timothee en bevat geen luzerne. Laag in suikers en zetmeel (4.9%). Geschikt voor ieder paard. Zo is jouw psylliumkuur gezond, handig én lekker!

  • ✔ Vanaf € 100,- gratis verzending in Nederland
  • ✔ Bestellen voor 15.00 = vandaag verzonden
  • ✔ Altijd gratis voedingsadvies
  • ✔ Veilig betalen iDeal
  • ✔ Levering Nederland, België, Duitsland en Frankrijk

Beschrijving

NIEUW! Vitalbix PsylliumMash is een gezonde slobber waarmee jij jouw paard een (preventieve) zandkuur geeft. Vitalbix PsylliumMash bevat 50% psylliumzaad, wat helpt zand uit de darmen te verwijderen. Vitalbix PsylliumMash is gemaakt op basis van timothee en bevat geen luzerne. Dankzij het het lage zetmeel- en suikergehalte (totaal 4,9%) en de goede verteerbaarheid is Vitalbix PsylliumMash een verantwoorde keuze, ook voor paarden die behoefte hebben aan een laag zetmeel- en suiker rantsoen.  Het is daarbij zeer smakelijk, makkelijk in gebruik en snel klaar. Een unieke slobber om op een eenvoudige manier een (maandelijkse) zandkuur te geven, geschikt voor ieder paard. Met handige ziplock sluiting!

Makkelijk (geen gedoe meer met mengen)

Geen luzerne, granen, soja of toegevoegde suikers

Laag in zetmeel en suiker (totaal 4,9%)

Bevat 50% psylliumzaadjes

Klaar in 10-15 minuten

De smakelijke psylliumkuur!

 

Lees hier alle productinformatie »

sandra mosterd
sandra mosterd
Geverifieerde eigenaarGeverifieerde eigenaar
4/5

Nog niet genoeg ervaring mee maar vertrouwen in dat het een fijn product is.

2 weken geleden
Anoniem
Anoniem
Geverifieerde eigenaarGeverifieerde eigenaar
5/5
Zandkuur geven was altijd een klus met het verzinnen van lekkere papjes om de psyllium te kunnen voeren. De PsylliumMash is suiker/zetmeel arm en wordt hier probleemloos weggegeten en de voerbak gehee...
Toon meer
2 weken geleden
Sophie
Sophie
Geverifieerde eigenaarGeverifieerde eigenaar
5/5

Wat een SUPER manier om een zandkuur te geven. Deze zak werd met net zo veel (als niet meer) smaak gegeten als de andere slobber van Vitalbix. Zeker voor herhaling vatbaar

1 maand geleden
Chantal van der Weck
Chantal van der Weck
Geverifieerde eigenaarGeverifieerde eigenaar
5/5
2 maanden geleden
Ilja
Ilja
Geverifieerde eigenaarGeverifieerde eigenaar
5/5

Super product mijn paarden zijn er gek op en zien er gezond

2 maanden geleden
Henk
Henk
Geverifieerde eigenaarGeverifieerde eigenaar
3/5
ik had de PsylliumMash geprobeerd, omdat mijn pony`s wat zand in de darmen hadden. Ze vonden het niet lekker ze roken eraan en weg waren ze. Heb er toen wat brokken doorgemengd en toen aten ze het wel...
Toon meer
2 maanden geleden
Elsbeth Bijster
Elsbeth Bijster
Geverifieerde eigenaarGeverifieerde eigenaar
5/5

Wordt heel goed gegeten! Súper goed spul!!

2 maanden geleden
Hanneke
Hanneke
Beoordelaar
5/5

I have been struggling for two years now to let him eat psyllium. At a paddock paradise with a LOT of sand it is a first requirement. Niels did not eat any of it. Until now. Happy!

5 maanden geleden

Niet bekend met onze producten?
Vraag hier gratis voedingsadvies aan of bestel een proefpakket.

Voedingsadvies

Voedingsadvies per dag

100 gram mash per 100 kg lichaamsgewicht, 1x per dag. Een paard van 500 kg voer je 500 gram in één portie, per dag. Met 1 zak kun je dus 12 dagen (=2 kuren) geven!

200 gram mash per 100 kg lichaamsgewicht, 1x per dag. Een paard van 500 kg voer je 1000 gram in één portie, per dag.  Met 1 zak heb je zo genoeg voor 1 kuur. Herhaal de kuur indien nodig in overleg met je dierenarts.

200 gram mash per 100 kg lichaamsgewicht, 2 x per dag. Een paard van 500 kg voer je 1000 gram in één portie, twee keer per dag. In totaal krijgt een paard van 500 kg per dag dus 2 kilo. Herhaal de kuur indien nodig in overleg met je dierenarts.

BELANGRIJK: Houd de adviesdosering aan voor het juiste effect. Elders worden ook lagere doseringen genoemd; volgens onderzoek is de genoemde dosering nodig voor een effectieve werking als zandkuur.

Geef de kuur gedurende 5-7 dagen, 1x per maand. 1 kilo PsylliumMash bevat 500 gram psylliumzaadjes. De hoeveelheid weeg je droog af en vervolgens week je de PsylliumMash volgens deze instructies:
Meng de slobber met ca. 4 delen water (koud of warm, niet kokend). Laat 10-15 minuten staan, roer door en voer direct. Voor een goede werking geen andere Vitalbix-producten, supplementen of medicatie doorheen mengen. Overleg bij medicatie altijd eerst met je dierenarts.

Voorkomen is beter dan genezen! Voorkom opname van zand door hooi nooit vanaf een zanderige ondergrond te voeren. Laat je paard ook niet grazen op een kale weide. Controleer de mest regelmatig op zand door wat mest in een doorzichtig plastic zakje / handschoen te doen samen met water. Constateer je veel zand in de mest of heeft jouw paard koliekachtige symptomen nemen dan altijd contact op met je dierenarts.

Extra informatie

Gewicht0,2 kg

Combineer met…