Vind een winkel bij jou in de buurt of bestel eenvoudig via onze  webshop!

Aanvullende voeding

Gezonde beloning

Vitalbix Healthy Horse Treats

Vitalbix Healthy Horse Treats zijn gezonde beloningsbrokjes met een zeer laag zetmeel- en suikergehalte (3% en 4%) boordevol gezonde ingrediënten zoals luzerne, lijnzaad, cichoreipulp, bietenpulp, rozenbottel, brandnetel en fenegriek. Ideaal als beloning na het rijden en bij grondwerk, of gewoon om je paard te verwennen….

Gezonde beloningsbrokjes

J.M. Van der Heiden
J.M. Van der Heiden
Geverifieerde eigenaarGeverifieerde eigenaar
5/5

De pony's zijn er heel op. Krijgen we altijd 1 wanneer ik ze uit de wei ga halen en ze komen direct naar me toe

3 weken geleden
Anneke Moorman
Anneke Moorman
Geverifieerde eigenaarGeverifieerde eigenaar
5/5

Hij is dol op de treats. Doet alles om er maar 1 te krijgen.
Ik doe strekoefeningen met hem waarbij hij een treat moet pakken.

4 weken geleden

Onze experts helpen jou graag met voedingsadvies op maat

Ieder paard is uniek en heeft een andere voedingsbehoefte. Onze voedingsexperts helpen jou daarom graag met gratis voedingsadvies op maat om een optimaal rantsoen voor jouw paard(en) samen te stellen. Heb jij een pony met overgewicht, een sportpaard dat gevoelig is op zijn maag of heb je meerdere paarden van jong tot oud? Onze experts helpen jou graag met al jouw voedingsvragen. En, met het voedingsadviesformulier is advies aanvragen heel eenvoudig!

Veelgestelde vragen

Vitalbix Healthy Horse Treats kunnen veilig worden gevoerd aan paarden die behoefte hebben aan een rantsoen met een laag zetmeel- en suikergehalte. Heeft je paard stofwisselingsproblemen en/of overgewicht? Let er dan wel op dat je het aantal Treats per dag beperkt tot maximaal ca. 10 stuks.

Vitalbix Healthy Horse Treats zitten boordevol gezonde ingrediënten zoals luzerne, lijnzaad, cichoreipulp, bietenpulp, rozenbottel, brandnetel en fenegriek en bevatten vitaminen en mineralen die van nature in deze planten en kruiden voorkomen. Er zijn geen extra vitaminen en mineralen aan de Treats toegevoegd.

Vitalbix Healthy Horse Treats bevatten slechts 3% zetmeel en 4% suiker (suikers enkel uit de natuurlijke ingrediënten, geen toegevoegde suikers zoals melasse) en kunnen daarom in principe onbeperkt gevoerd worden, ook bij clickertraining. Heeft je paard (ernstig) overgewicht? Voer dan bij voorkeur niet meer dan 10 Treats per dag (alle extra’s, dus ook Vitalbix Horse Treats, leveren extra calorieën). Vind je de Healthy Horse Treats iets te groot voor clickertraining of grondwerk oefeningen? Dan kun je ook de Vitalbix Daily Complete brokjes gebruiken als beloning.

Feed your horse like a horse...

Wat zit er allemaal in?

Vitalbix Healthy Horse Treats bevatten enkel gezonde ingrediënten, zijn graanvrij, sojavrij en GMO-vrij en bevatten geen kunstmatige geur-, kleur en smaakstoffen en synthetische conserveermiddelen zoals BHA, BHT en ethoxyquine.

Samenstelling

Luzerne, Cichoreipulp, Zonnebloemzaadschroot, Lijnzaadschilfers, Bietenpulp, Monocalciumfosfaat, Brandnetel, Rozenbottel, Fenegriekzaad.

Vitaminen- en mineralenverhoudingen

Niet alleen de exacte gehaltes vitaminen, mineralen en sporenelementen zijn van belang voor een gezond rantsoen, de onderlinge verhoudingen tussen deze voedingsstoffen zijn net zo belangrijk. Wanneer er sprake is van scheve verhoudingen dan gaan de stoffen elkaar onderling beconcurreren waardoor juist tekorten en daardoor gezondheidsproblemen kunnen ontstaan.

Onderstaande analyse is per kilo (1.000 gram) Vitalbix Healthy Horse Treats

OmschrijvingWaarde (per kg)
Ruw eiwit16%
Ruw vet3%
Ruwe celstof22%
Ruw as9%
Suiker4%
Zetmeel3%
Calcium16,8 g
Fosfor8,9 g
Magnesium2,5 g
Natrium0,61 g
Lysine0,61 g
Jodium0,07 mg
IJzer409 mg
Koper12 mg
Zink36 mg
Selenium0,42 mg

Wist je dat?

Vitalbix Healthy Horse Treats 100% puur natuur zijn en geen kunstmatige toevoegingen bevatten.

Een gezonde combinatie

Vitalbix Healthy Horse Treats zijn ideaal als gezonde beloning na het rijden en bij grondwerk, of gewoon om je paard te verwennen….Voer je liever een klein brokje? Kies dan voor Vitalbix Tiny Horse Treats!

Tevreden gebruikers

Mijn paarden zien er fantastisch uit!

Mijn paarden zien er fantastisch uit!

Lisa Botman - Heartbeat Riding
Alle 3 mijn paarden doen super op Vitalbix. Mijn Quarter sportmerrie die met pensioen is, onze dressuursport-Tinker en mijn hobby-Tinker zien er fantastisch uit. Ze zijn super fit, hebben een mooie vacht en zijn goed op gewicht te houden. Voor zowel mijn merrie die snel afvalt als mijn ruin die juist snel te zwaar wordt kan ik met Vitalbix een passend rantsoen samenstellen.Ik voer alle producten van Vitalbix omdat ik zo'n veelzijdige kudde heb. Het fijne van dit voer is dat het voor ieder paard geschikt is, omdat het zo specifiek aan te passen is! Als beloning geef ik de Vitalbix Horse Treats, en ook daar zijn alle paarden dol op.Naast mijn eigen paarden behandel ik ook veel paarden met de Equissage en geef ik les. Veel van mijn klanten voeren ook Vitalbix of maken de overstap, en ook zij merken allemaal vrijwel meteen een positief verschil bij hun paarden!