Vind een winkel bij jou in de buurt of bestel eenvoudig via onze  webshop!

De verschillen tussen Vitalbix Active+ en reguliere sportbrok / sportmuesli

Vitalbix Active+ sportmuesli is de ideale aanvulling op het ruwvoer voor jouw sportpaard. Maar waarom vinden we dat nou eigenlijk? Welke invloed heeft voeding op de prestaties van jouw paard? Hieronder zetten we de verschillen tussen Vitalbix Active+ en reguliere sportbrok/muesli voor je op een rij.

🌿 Vezels en vetten
Vezels zijn de belangrijkste energiebron voor een paard. De vezels uit ruwvoer vormen de basis in het rantsoen. De energie uit vezels komt langzaam vrij. Active+ heeft een hoog vezelgehalte én bevat gezonde vetten als extra energiebron: beide leveren langzaam vrijkomende energie. Dit is energie waar je paard niet druk of nerveus van wordt, maar die er juist voor zorgt dat hij langdurig kan presteren met een fijne energie. Bonus: minder melkzuurproductie (en betere afvoer), dus minder stijfheid! Nóg een bonus: dankzij de vezels is Active+ optimaal verteerbaar en ondersteunt het een gezonde maag-darmflora.
 
🌿 Granen en melasse
Granen en melasse zijn relatief goedkoop en worden daarom vaak toegevoegd aan reguliere paardenvoeding. Granen bestaan grotendeels uit zetmeel; melasse is 50% suiker. Zij leveren snel vrijkomende energie en daarmee een piek in de bloedsuikerspiegel. Een paar uur na zo’n piek kan je paard zelfs een dip in zijn energielevel krijgen. Dat is niet wat je wilt voor je sportpaard! Daarom voegen wij geen hele granen en melasse toe aan onze producten en is het suiker- en zetmeelgehalte in Active+ zo laag mogelijk, wat ook helpt om maagzweren en koliek te voorkomen.
 
🌿 Vitaminen & mineralen
Active+ is geconcentreerd, wat betekent dat het een hoog percentage vitaminen & mineralen bevat. Daardoor kun je er 30% minder van voeren dan van reguliere sportbrok/muesli. Dat is fijn voor je portemonnee én fijn voor je paard, want hij krijgt alle essentiële voedingsstoffen binnen die hij nodig heeft, zonder dat hij snel te dik wordt.
 
🌿 Eiwitten en aminozuren
Eiwitten en aminozuren zijn onmisbaar voor de spieropbouw. Als eiwitbron wordt meestal soja gebruikt. Maar soja is vaak GMO (genetisch gemodificeerd), draagt bij aan het kappen van regenwouden en kan invloed hebben op de hormonen van een paard. Gaan we dus niet doen! De eiwitten in Vitalbix Active+ komen uit luzerne en lijnzaad. Op aminozuren wordt bij reguliere sportbrok/muesli vaak bezuinigd: het is een kostbaar ingrediënt. Maar ook essentieel voor de spieren, dus kiezen wij ervoor om het zelfs ruim toe te voegen.

Gezonde voeding geeft jouw (sport)paard een voorsprong!

Om deze inzichten in de praktijk te brengen hebben wij een stappenplan opgesteld:

1. ruwvoer is de basis – check de uitgangsconditie van jouw paard

2. Active+ vult alle vitaminen, mineralen en eiwitten aan

3. Pas het energielevel eenvoudig aan, etc.

Check hier het complete stappenplan.

Wil je liever meteen advies op maat? Ook dat doen we natuurlijk graag!

Vraag hier jouw gratis voedingsadvies aan.

Twijfel je nog over het rantsoen?

Heeft jouw paard teveel of juist te weinig energie, blijft hij achter in bespiering of is jouw paard gevoelig voor maagzweren? Geef je momenteel relatief veel krachtvoer en wil je weten hoe je probleemloos overstapt op Vitalbix? Onze voedingsexperts helpen jou graag met al jouw voedingsvragen!

Nieuwsgierig naar Vitalbix?

Maak kennis met de producten van Vitalbix Paardenvoeding met het Vitalbix Proefpakket voor Sportpaarden.

Bestel een Vitalbix Proefpakket!