Aanbieding!

Winterpakket met extra vezels

 89,60

Winterpakket met extra eiwitten

  • ✔ Lage verzendkosten (vanaf € 2,95)
  • ✔ Vanaf € 55,- gratis verzending in Nederland
  • ✔ Bestellen voor 15.00 = vandaag verzonden
  • ✔ Altijd gratis voedingsadvies
  • ✔ Veilig betalen iDeal
  • ✔ Levering Nederland, België, Duitsland en Frankrijk

Beschrijving

Met dit startpakket geef jij jouw paard alles wat hij nodig heeft om fit & gezond te blijven in de wintermaanden!

Dit pakket is ideaal om jouw paard te voorzien in alle benodigde vitaminen en mineralen, extra vezels en omega-3 vetzuren. 

STAP 1 – GEEF ALLE BENODIGDE VITAMINEN & MINERALEN met Vitalbix Daily Complete Timothy balancer 14 kg
Je paard heeft dagelijks een hele reeks voedingsstoffen nodig om zijn lichaam goed te laten functioneren. Naast vezels, eiwitten en vetten zijn vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren essentieel. Belangrijk dus dat het rantsoen al deze stoffen bevat, en ook nog eens in de juiste verhouding. Heeft je paard ergens
een tekort aan? Dat helpt zijn weerstand niet… Help je paard gezond de winter met de Vitalbix Daily Complete Timothy balancer. Bij Vitalbix vind je de nr 1 balancer van Nederland in 2 varianten: Original en Timothy. De overeenkomst: beide bevatten hetzelfde gehalte aan vitaminen, mineralen en aminozuren waardoor jouw paard niets tekort komt. Het verschil zit ‘m in de basis: bij Original is dat luzerne, bij Timothy timothee gras. Luzerne is een goed opneembare bron van eiwitten voor paarden. Voer je liever luzernevrij of is jouw paard een kieskeurige eter? In dat geval is dit pakket met de Daily Complete Timothy een heerlijk en gezond alternatief!

STAP 2 – VOEG EXTRA VEZELS TOE met Vitalbix Fiber-Mix+ 14 kg
Een paard is van nature ingesteld op grazen, en zijn darmen op het verwerken van vezels. Daarom is ons credo ook: ruwvoer is de basis. Maar soms zijn aanvullende
vezels aan te raden. Zeker in het najaar, als er geen sappige zomerweides meer beschikbaar zijn. Valt jouw paard snel wat terug in de wintermaanden, voert jouw staleigenaar minder ruwvoer dan jij zou willen? Of wordt het gebit van jouw paard slechter en kan hij zijn hooi niet meer zo goed kauwen. Dan voeg je met Vitalbix Pure Fiber-Mix+ eenvoudig gezonde vezels toe aan het rantsoen.  Vitalbix Fiber-Mix bevat korte vezels waardoor het goed te kauwen is en is zeer laag suikers. Je mag de hoeveelheid Vitalbix Fiber-Mix+ naar behoefte opvoeren naar ca. 6 kg per dag (een literschep is ca. 200 gram). Wil je enkel wat vezels door de brokjes mengen om het kauwen te stimuleren? Dan is 200 gram per keer voldoende.

STAP 3: GEEF WAT EXTRA’s met Vitalbix NutriMash prebiotische slobber 14 g
Paarden kunnen door het koelere weer vaak wat extra’s gebruiken, o.a. om de energie aan te vullen die het kost om warm te blijven. Door dagelijks of een aantal keer per week (bijvoorbeeld na de training) een portie Vitalbix NutriMash te voeren kun jij jouw paard net dat beetje extra geven. Vitalbix NutriMash is een super lekkere slobber met een hoog aandeel prebiotische vezels. Hiermee ondersteun je de darmen van jouw paard en  daarmee ook zijn weerstand. Want, een gezonde darmflora is essentieel voor een goede weerstand! Deze mash is ook nog eens fijn voor ons: hij hoeft namelijk maar 5 minuten te weken. Of je dat met koud of warm water doet is aan jou; beide werkt prima. Liever niet kokend, dat gaat ten koste van de voedingsstoffen.

Top 3 gebruik:
1. voor paarden die snel invallen in de winter
2. ter ondersteuning van de darmen
3. om supplementen doorheen te mengen

Vitalbix NutriMash is net als alle Vitalbix producten laag in suikers en zetmeel en dus voor ieder paard een gezonde keuze. Geef bijvoorbeeld 200-400 gram als
gezonde beloning na het rijden. Verhoog de dosering naar 0,5 tot 2 kg per dag wanneer jouw paard te dun is of in het najaar snel terugvalt in gewicht.

STAP 4: OMEGA-3 VETZUREN met Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E 2L + doseerpomp
Vers gras bevat gezonde omega-3 vetzuren. Deze vetzuren gaan grotendeels verloren wanneer gras wordt gedroogd tot hooi. Het aanvullen van deze omega-3 vetzuren is daarom aan te raden in de wintermaanden! Dit doe je eenvoudig met Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E. Een koudgeperste lijnzaadolie van hoogwaardige kwaliteit waarmee je de vetzuren in het rantsoen aanvult. Deze vetzuren zijn essentieel voor een goede weerstand. Voeg ca. 20 ml olie per 100 kg lichaamsgewicht per dag toe aan het voer, dat is 3 tot 4 doseerpompjes van 30 ml per dag bij een 500/600 kg paard. Valt jou paard snel af? Dan kun je de hoeveelheid langzaam ophogen naar ca. 200 tot 250 ml per dag.

EXTRA in dit pakket:

Vitalbix Maatbeker – DIT ARTIKEL IS MOMENTEEL UITVERKOCHT EN WORDT NIET MEEGELEVERD
Proefverpakking Vitalbix Active+ vezelrijke sportmuesli
Proefverpakking Vitalbix Tiny Treats 

Nieuw met deze producten?
Vraag eenvoudig een gratis voedingsadvies op maat aan!

 

Voedingsadvies

Winterpakket met extra vezels

Extra informatie

Gewicht30 kg

Combineer met…